Πέρα από το όνομα του προφίλ της, SHE’S ANGRY, αυτή η θυμωμένη illustrator είναι η Γαλλίδα Meuf Sympa. Βρήκε απλά την ευκαιρία να εκφράσει τον θυμό της μέσα από το Instagram και τα σχέδια της.

Γιατί τόσος θυμός;

Την Meuf τη θυμώνει που οι γυναίκες δεν μπορούν να γυρίζουν το βράδυ σπίτι τους μόνες με ασφάλεια. Τη θυμώνει που όλοι θεωρούν ότι πρέπει οι γυναίκες να είναι πάντα περιποιημένες. Τη θυμώνει που ο θηλασμός σε δημόσιο χώρο θεωρείται ντροπή. Όπως πολύ καλά κατάλαβες έως τώρα, τη θυμώνει οποιαδήποτε στερεοτυπική σκέψη αφορά τις γυναίκες. Κι αυτό γίνεται φανερό από τα posts της.

https://www.instagram.com/p/Bv2HUfOgsN2/

Τα σχέδια της, όμως, με έναν περίεργο τρόπο, δε μεταφέρουν θυμό. Είναι πολύχρωμα, χαρούμενα και πολλές φορές αστεία και ειρωνικά. Έτσι όπως είναι άλλωστε και κάθε γυναίκα. Ο σαρκασμός της για τους άντρες και τις γυναίκες της γενιάς μας είναι προφανέστατος, πάντα με μια μορφή σχολίου μέσα από τα σχέδια. Αποδεικνύει έτσι ότι τα χρώματα του θυμού εκτός από μαύρο ή και κόκκινο, μπορούν να είναι το ροζ, το γαλάζιο και το κίτρινο. Μόνο με τέτοια χρώματα τελικά ένας θυμός μπορεί να γίνει εποικοδομητικός και να ανοίξει ουσιώδεις συζητήσεις.

https://www.instagram.com/p/Bz2pzDqi9Hj/

Η Μeuf προσκαλεί τους ακολούθους της, άντρες και γυναίκες, να αλλάξουν για λίγο όσα ξέρουν – ή όσα νομίζουν ότι ξέρουν. Να κατανοήσουν ότι τίποτα δεν είναι άσπρο και μαύρο και ότι κάπου εκεί ανάμεσα υπάρχουν πολλά χρώματα που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε για καλό. Δηλώνει τις περισσότερες φορές ότι είναι εντάξει για τις γυναίκες να έχουν ένα χάος στο μυαλό τους και ότι αυτό το χάος μπορεί να είναι και το μόνο σταθερό στις ζωές τους. Απ’ο,τι ξέρουμε εμείς, το χάος μπορεί να αποδειχθεί και δημιουργικό.

https://www.instagram.com/p/Bu4DBkegWpc/

Κι αν τελικά σε έπεισα να την ακολουθήσεις, πρέπει να ξέρεις ότι μπορείς να κρεμάσεις κάποιο από τα έργα της στο σαλόνι σου. Ή γενικά κάπου που θα το βλέπεις συνεχώς. Απόφυγε αυτοκίνητο, μην έχουμε δράματα. Το ψυγείο μοιάζει καλή ιδέα. Ό,τι κι αν θες πάντως θα το βρεις στο online shop της.