Η Storm Management, το πρακτορείο μοντέλων που ανέδειξε την Kate Moss όταν ήταν μόλις 14 ετών, υπέγραψε συμβόλαιο με το πρώτο μοντέλο που φοράει hijab. H 20χρονη Shahira Yusuf ταρακουνά τη βιομηχανία του modeling, υπογράφοντας σε ένα από τα πιο επιτυχημένα πρακτορεία μοντέλων στον κόσμο, ακολουθώντας το cover girl της Vogue Arabia, Halima Aden, η οποία έγινε μέλος του εξίσου γνωστού πρακτορείου IMG, πέρυσι. Η Yusuf ενώνει τις δυνάμεις της με ένα ευρύ φάσμα μοντέλων της Storm Management, το οποίο περιλαμβάνει επίσης τις Cindy Bruna και Alek Wek. Η όμορφη μουσουλμάνα Σομαλικής καταγωγής που γεννήθηκε στην Αγγλία, παραδέχεται ότι παρόλο που μεγάλωσε βλέποντας το America’s Next Top Model και έχει ως πρότυπο την Iman, την Tyra Banks, τη Naomi Campbell και τη Liya Kebede, δεν ήταν ποτέ όνειρό της να ενταχθεί στη βιομηχανία της μόδας. Μέχρι πριν από λίγο τουλάχιστον.

Παρόλο που διεθνούς φήμης μοντέλα, όπως οι Iman, Yasmin Warsame και Waris Dirie, έχουν καταγωγή από τη Σομαλία, το modeling δεν αποτελεί παραδοσιακή καριέρα στην κουλτούρα της Yusuf. Ωστόσο, η ίδια λαμβάνει την απόλυτη υποστήριξη τόσο από τους φίλους της όσο και από την οικογένειά της. Είναι ενθουσιασμένη που εκπροσωπεί τη μουσουλμανική γυναικεία ζωή σε έναν κόσμο που ενίοτε σκέφτεται τετραγωνισμένα. “Έγινα μοντέλο σε μια εποχή που η κοινωνία δέχεται εύκολα ανθρώπους από διαφορετικές εθνικότητες και θρησκείες… είναι πλέον καιρός να αποκτήσουμε ίση εκπροσώπηση. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν επίδοξα μοντέλα με διαφορετικό εθνικό και θρησκευτικό υπόβαθρο, οπότε δεν υπάρχει δικαιολογία για την έλλειψη διαφορετικότητας“, αναφέρει σε πρόσφατη συνέντευξή της στην αραβική Vogue.

au naturale ft a whole lotta tiredness Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Shahira Yusuf (@shvhira) στις
Είτε το επιδιώκει είτε όχι, η Shahira Yusuf χρησιμεύει ως φάρος ελπίδας σε ένα κόσμο χωρίς αποκλεισμούς , ο οποίος προσφέρει μια θέση στο τραπέζι για όλους.
featured images: abouther.com