Το sex μπορεί να είναι πολλά πράγματα: διασκεδαστικό, ικανοποιητικό, ακόμα και… προγραμματισμένο. Και η αλήθεια είναι πως καμία σειρά δεν απεικονίζει καλύτερα την κάπως μπερδεμένη φύση του σεξ από το Sex Education.

Σε περίπτωση που δεν έχει δώσει ακόμα μια ευκαιρία στο Sex Education να σου πούμε απλά τα εξής: Η σειρά ακολουθεί τον Otis (Asa Butterfield), έναν μαθητή του οποίου η μητέρα (η σέξυ Gillian Anderson) τυχαίνει να είναι sex therapist. Με αυτό το δεδομένο, ο Otis έχει μια διαύγεια και σοφία σε ό,τι έχει να κάνει με το σεξ, από αρκετά νεαρή ηλικία. Έτσι, όταν η cool συμμαθήτριά του, Maeve (Emma Mackey), του προτείνει να ανοίξουν μια “κλινική σεξ” στο σχολείο, ο Otis καταφέρνει να χρησιμοποιήσει όλες αυτές τις γνώσεις του για καλό.

Το αποτέλεσμα είναι μια γλυκιά, αστεία και αυθεντική απεικόνιση της ενηλικίωσης. Αν αναρωτιέσαι τι μπορούν οι ενήλικοι να κερδίσουν από αυτό το show, εκτός από διασκέδαση, ορίστε μερικά sex tips απευθείας από τις σκηνές του SE:

Το dirty talk δεν έχει να κάνει απαραίτητα με τις λέξεις που χρησιμοποιείς

Όταν ο Mr. Hendricks ζητάει τη συμβουλή του Otis για το πώς να εντάξει το sex talk στη σεξουαλική του ζωή με τη Miss Sands, το tip που πήρε ήταν απλή: “Άκου πραγματικά τι σου λέει”. Όταν ο καθηγητής ρωτάει τη Miss Sands γιατί της αρέσει το dirty talk, εκείνη του αποκαλύπτει πως δεν τη νοιάζει πραγματικά τι της λέει… Απλά θέλει να νιώσει sexy. Αυτό δίνει τη σιγουριά που είχε ανάγκη ο Mr. Hendricks για να ικανοποιήσει τις ανάγκες της.

Αν θες καλό σεξ με τον σύντροφό σου, αυτοϊκανοποιήσου

Γιατί; Γιατί ποτέ δε θα μπορέσεις να επικοινωνήσεις αποτελεσματικά στον σύντροφό σου τις ανάγκες σου, αν πρώτα δεν νιώσεις άνετα με τον εαυτό σου. Αυτό είναι μάθημα που έπρεπε να πάρει η Aimee ώστε να αρχίσει να απολαμβάνει το σεξ με τον Steve.

Μη ντρέπεσαι για το πρόσωπό σου σε οργασμό

Η Olivia κάνει σεξ με το αγόρι της, αλλά καλύπτει το πρόσωπό του όταν έρχεται σε οργασμό, υποστηρίζοντας πως είναι άσχημη όταν έρχεται σε οργασμό. Η απάντηση του Otis; “Εσύ μπορεί να νομίζεις πως μοιάζουμε χαζοί ή μη ελκυστικοί, αλλά το σεξ δεν είναι πάντα τέλειο. Πρέπει να σε κάνει να νιώθεις καλά, όχι να φαίνεσαι όμορφη”.

Ο οργασμός είναι σαν το ποδήλατο

Ακόμα και αν έχεις καιρό να αυτοϊκανοποιηθείς, το αιδοίοο σου δεν έχει σταματήσει να υπάρχει ή να λειτουργεί. Με άλλα λόγια, μπορείς ακόμα να έχεις οργασμούς ακόμα και μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής ή singledom. Ειδικά αν κάποιους σου κάνει δώρο έναν δονητή.

featured image: Sunriseread