Για να πούμε και ολόκληρη την αλήθεια, αν είσαι νέα μαμά ο χρόνος που σου απομένει για σένα και τον σύντροφό σου είναι ελάχιστος. Και δεν θα σου πω ψέματα το σεξ μετά τον τοκετό δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Θέλει υπομονή, επιμονή και κυρίως διάθεση η οποία ειδικά τον πρώτο καιρό και λόγω των ορμονών και λόγω της κούρασης, δεν είναι και στα καλύτερά της.

Ωστόσο, μόλις ο γιατρός σου, σου δώσει το πράσινο φως ο χρόνος που αφιερώνεις στις σχέσεις με το σύντροφό σου είναι πραγματικά πολύτιμος. Οι γιατροί συνήθως συνιστούν να περιμένετε τέσσερις έως έξι εβδομάδες μετά τον τοκετό πριν ξεκινήσετε τις επαφές. Αυτό δίνει στο σώμα σας χρόνο να αυτοθεραπευτεί, να επουλωθεί και μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης.

Κι ενώ ξέρω και ταυτίζομαι με ακριβώς ό,τι σκέφτεσαι τη στιγμή που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, υπάρχουν μέσα σε όλες τις δυσκολίες της καθημερινότητας με ένα μωρό και μερικά πολύ καλά νέα, αναφορικά με τη σεξουαλική ζωή μετά τη γέννα.

Σε μία έρευνα που έκανε το Peanut, για τη σεξουαλική ζωή των νέων μαμάδων κάποιες γυναίκες φαίνεται πως ανέφεραν ότι το σεξ μετά τον τοκετό είναι καλύτερο από ότι πριν.

Πιο συγκεκριμένα η εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης ρώτησε περίπου 1.000 γυναίκες, νέες μαμάδες 27 έως 37 ετών για τη σεξουαλική ζωή τόσο πριν όσο και μετά τον τοκετό. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η σωματική και συναισθηματική κούραση της καθημερινότητας δεν επηρέασαν όσο θα περίμενε κανείς τις σεξουαλικές σχέσεις του ζευγαριού.

Περίπου το 74% των νέων μαμάδων που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν μάλιστα ότι η ποιότητα του σεξ μετά την απόκτηση του μωρού τους ήταν η ίδια αλλά και καλύτερη από πριν και εντελώς αντίθετα σε οτιδήποτε θα περίμενε κανείς, το 61% ανέφερε υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής επιθυμίας από ότι πριν.

Φυσικά είναι οκ και απολύτως κατανοητό να έχεις άγχος για την πρώτη σεξουαλική μετά τον τοκετό. Και είναι και πολύ συνηθισμένο! Πιο συγκεκριμένα το 62% των νέων μαμάδων δήλωσαν ότι ανησυχούσαν για το πώς θα ήταν η πρώτη αυτή φορά, ενώ το 72% ανέφερε ότι φοβόταν τον πόνο.

Η έρευνα τελικά έδειξε ότι οι millennial μαμάδες, είναι αρκετά πρόθυμες να επιστρέψουν στην πρότερη σεξουαλική τους ζωή αμέσως μόλις ο γιατρός τους, τους το επιτρέψει.

Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείς και να στρεσάρεσαι αν δεν η σεξουαλική σου επιθυμία δεν έχει επιστρέψει, τουλάχιστον στα επίπεδα που θα ήθελες εσύ. Έχεις κάνει κάτι πάρα πολύ μεγάλο και πρέπει να επιτρέψεις στον εαυτό σου να ηρεμήσει, να το χαρεί χωρίς να σε αγχώνουν περισσότερα πράγματα απ’όσα είμαι σίγουρη πως ήδη σε αγχώνουν.

Εξάλλου πέρα από την κούραση της καθημερινότητας, μην ξεχνάς πως όλα είναι και θέμα ορμονών. Οι αλλαγές στα επίπεδα των οιστρογόνων και ο θηλασμός μπορούν να προκαλέσουν πιο αργή επιστροφή της λίμπιντο. Σε κάθε περίπτωση να πάρεις το χρόνο σου!