Το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν μία κοινή εμπειρία για την πλειοψηφία των συνδρομητών του Netflix. Όταν την Παρασκευή κυκλοφόρησε η νέα σεζόν του Sex Education, αδειάσαμε τις ατζέντες, ακυρώσαμε τα πλάνα μας και μείναμε σπίτι για να δούμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη φορά.

Sex Education σημαίνει συμπεριληπτικότητα

Μέσα σε μόλις 8 επεισόδια, το Sex Education κατάφερε να εξελίξει ήδη γνώριμους χαρακτήρες, αλλά και να μας συστήσει σε νέους ανθρώπους με κομβικό ρόλο. H νέα διευθύντρια Hope και το Cal, ένα νέο άτομο στο σχολείο αποτελούν δύο τέτοιες περιπτώσεις. Βέβαια, μέχρι το τέλος της σεζόν, τη μία εύχεσαι να μην την είχες γνωρίσει καθόλου, ενώ το άλλο να είχες την ευκαιρία να το ανακαλύψεις περισσότερο. Και οι δύο νέοι χαρακτήρες προσθέτουν το δικό τους νόημα στην ιστορία ανοίγοντας τους ορίζοντες της σειράς για περισσότερη ορατότητα.

Οι γνώριμοι χαρακτήρες όμως και η εξέλιξη τους ήταν αυτά που έκλεψαν την παράσταση. Ο Adam Groff και η Ruby Matthews “κουβάλησαν” την 3η σεζόν στις πλάτες τους. Απέδειξαν, ουσιαστικά, πως ένας άνθρωπος μπορεί να αλλάξει μέσα σου, αν βρει κάποιον άλλον που απλά νοιάζεται. Πλέον το Sex Education δεν έχει να κάνει τόσο με τον έρωτα και το “ποιος τα έφτιαξε με ποιον”, αλλά τι συμβαίνει όταν νοιαζόμαστε για τους άλλους και με τι τραύματα ζουν οι άνθρωποι που δεν έλαβαν όση αγάπη ήθελαν και χρειάζονταν.

Η “ντροπή” και όλα τα σημαντικά ζητήματα που έθιξε η σειρά

Η νέα διευθύντρια του Moordale μοιάζει να εκπροσωπεί μία ολόκληρη γενιά, που δεν μπορεί να καταλάβει τις ανησυχίες των νέων ανθρώπων του σήμερα. Η σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη η Aimee συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο. Μετά τη χαρακτηριστική σκηνή στο λεωφορείο, εκείνη προσπαθεί να καταλάβει τι έχει αλλάξει μέσα της. Η απεικόνιση της ψυχοθεραπείας, η αποδοχή της ομοφυλοφιλίας και οι queer σχέσεις βρίσκονται πάντοτε εδώ. Όλα αυτά συνθέτουν μία ιστορία που μας αποδεικνύει όχι πώς θα έπρεπε να είναι τα πράγματα, αλλά πώς πραγματικά είναι όταν είμαστε πρόθυμοι να κοιτάξουμε λίγο καλύτερα γύρω μας.

Το μέλλον του Sex Education είναι κυριολεκτικά αβέβαιο

Αν είδες όλη τη σειρά, μπορείς να συνεχίζεις να διαβάζεις, καθώς ακολουθούν spoilers. Όπως θα είδες, η Maeve αποφασίζει να φύγει για Αμερική και το Moordale κλείνει οριστικά. Δεδομένων αυτών, είναι αβέβαιο το αν η σειρά θα επιστρέψει για 4η σεζόν. Όλοι οι ηθοποιοί ρωτήθηκαν στις πρόσφατες συνεντεύξεις τους, μα κανένας δεν είχε απάντηση. Για τον Asa Butterfield, το τέλος του 3ου κύκλου είναι μία καλή στιγμή για να ολοκληρωθεί αυτή η ιστορία. Εμείς όμως ξέρουμε πως θέλουμε να γνωρίσουμε καλύτερα τον Adam Groff, τη μητέρα του ή τη σχέση του με τον Rahim. Να δούμε αν τελικά η Lily γίνει διάσημη για τις ιστορίες της με εξωγήινος. Κι αν τελικά η Ruby βρει την αγάπη που θέλει να νιώσει. Έτσι, μερικές ιδέες δίνουμε.