Η δεύτερη σεζόν της σειράς Sex Education είναι προ των πυλών στο κανάλι του Netflix. Κατά βάση είναι μια χιουμοριστική σειρά με πρωταγωνιστές εφήβους. Διαφέρει από τις υπόλοιπες teen σειρές του σωρού. Έχει ωραίο χιούμορ που αποδομεί τη σκληρότητα του να δέχεσαι bullying, ειδικά όταν είσαι ο ένας από τους δύο γκέι του σχολείου. Μεγάλο κεφάλαιο στο Sex Education είναι εκτός από τους εφήβους και οι γονείς. Είτε με την απουσία τους, είτε με την καταπιεστική ή αμήχανη παρουσία τους.

Η υπόθεση του πρώτου κύκλου 

imdb.com
Sex Education Season 2: μια ματιά στα νέα γεγονότα

Στο πρώτο κύκλο του Sex Education ο 16χρονος Ότις ζει με τη μητέρα του, τη σεξολόγο Τζιν. Ο Ότις έχει έναν κολλητό, τον Έρικ, ο οποίος είναι γκέι κι αυτό δεν είναι εύκολα αποδεκτό στη μικρή κοινωνία που ζουν. Η Τζιν είναι απελευθερωμένη τόσο σεξουαλικά, όσο και σε προσωπικό επίπεδο και σε ό,τι έχει να κάνει με το διαζύγιό της. Είναι απελευθερωμένη όμως και ως προς τους πελάτες της με τους οποίους καλείται να μιλήσει για τη σεξουαλική τους ζωή. Ο Ότις από την άλλη είναι κλειδωμένος. Κι όμως, αυτός ο μαθητής από μια τυχαία συγκυρία αποδεικνύει ότι είναι καλός στο να συμβουλεύει τους άλλους για σεξ και σχέσεις. Ανοίγει μαζί με την Μέιβ μια «κλινική» για να λύνει τα ερωτικά και σεξουαλικά προβλήματα των συμμαθητών του. Ποια είναι η Μέιβ;  Μια πανέξυπνη συμμαθήτρια του, που ζει μόνη της.

Τα νέα επεισόδια της δεύτερης σεζόν

Sex Education Season 2: μια ματιά στα νέα γεγονότα
imdb.com

Εκτός από την είδηση ότι το Moordale Secondary αντιμετωπίζει μια επιδημία, ο Butterfield και ο Mackey θα επιστρέψουν. Αν και η σχέση τους είναι τεντωμένη. Ευτυχώς, ο θρυλικός Jean Milburn (Gillian Anderson) θα επιστρέψει, χωρίς αμφιβολία για να γεμίσει την παρέα με θετικότητα και σοφία. Ο καλύτερος φίλος του Otis, Eric Effoing (Ncuti Gatwa), αγωνίζεται να βρει και πάλι την προσωπικότητά του. Από την άλλη, η φιλία του Maeve και της Aimee Gibbs (Aimee Lou Wood) συνεχίζει να ανθίζει, παρόλο που προκύπτουν κάποια προβλήματα. Έτσι με λίγα λόγια τα παιδιά καλούνται να δοκιμαστούν.

Στο Netflix συνειδητοποίησαν ότι για τη νέα σεζόν την έκπληξη θα κάνει ένα πλήθος νέων παιδιών θα μπουν στη σειρά και θα προκαλέσουν το “status quo” των υπολοίπων. Οι φοιτητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Moordale εξακολουθούν να χρειάζονται σεξουαλική εκπαίδευση.

Εκείνο που πραγματικά δε γνωρίζουμε είναι ακριβώς το πότε θα γίνει η πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν του Sex Education. Μέχρι τότε όμως μπορείς να δεις την πρώτη σεζόν αν δεν το έχεις κάνει ήδη.

Featured image: imdb.com