Στο sequel του Handmaid's Tale η Margaret Atwood πιστεύει στους ανθρώπους

Στο sequel του Handmaid’s Tale η Margaret Atwood πιστεύει στους ανθρώπους

Και αυτό μας δίνει ελπίδα

Μπορεί να πέρασαν 35 χρόνια από την κυκλοφορία του The Handmaid's Tale, η Margaret Atwood όμως αποφάσισε να επιστρέψει. Βλέποντας τον χαμό που δημιούργησε η σειρά που δημιούργηθηκε με βάση το βιβλίο, αποφάσισε να δώσει στους αναγνώστες και fans κάτι νέο. Αυτό το νέο είναι το βιβλίο The Testaments και είναι επίσημα η συνέχεια της ιστορίας του The Handmaid's Tale.

Το νέο βιβλίο πιάνει την ιστορία 15 χρόνια μετά από τότε που η Τουφρέντ αποφάσισε να φύγει από το σπίτι του Κυβερνήτη με το μέλλον της να είναι αβέβαιο. Αυτή τη φορά όμως δεν είναι εκείνη ο βασικός χαρακτήρας του βιβλίου. Βασικές αφηγήτριες είναι η θεία Λίντια και οι δύο κόρες του Τουφρέντ, η Άγκνες και η Νικόλ. Οι κόρες της Τουφρέντ φαίνεται να έμοιασαν πολύ στην μητέρα τους, μιας και οι ίδιες αγωνίζονται για την ελευθερία τους. Κάπου εκεί έγκειται και η ελπίδα για τον κόσμο που έχτισε η Margaret Atwood πριν πολλά χρόνια.

Στο sequel του Handmaid's Tale η Margaret Atwood πιστεύει στους ανθρώπους

Η ίδια η συγγραφέας σε πρόσφατη συνέντευξη της στην New York Times, στην ερώτηση για το τι της δίνει ελπίδα αυτόν τον καιρό, απάντησε: "Οι νέοι άνθρωποι. Αυτοί αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την πολιτική".

Γι'αυτό τον λόγο, ίσως το The Testaments είναι το σημαντικότερο βιβλίο που έχει κυκλοφορήσει για την κλιματική αλλαγή του κόσμου. Ξέρουμε ότι η Atwood είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη με αυτό το θέμα. Στηρίζει τους νέους ανθρώπους που παλεύουν για να σώσουν ό,τι έχει απομείνει. Η ιστορία της Θεραπαίνιδας ήταν βαθειά ριζωμένη στο κλιματικό θέμα. Αν όμως το The Testaments φέρει την ελπίδα, αυτό θα δώσει μια ανάσα σε όλους- αναγνώστες και μη.

Ας μην ξεχνάμε ότι η ιστορία της Θεραπαίνιδας δεν ήταν μια υπερφυσική ιστορία ή κάτι ιστορικό. Είναι μια ιστορία που θα μπορούσε κάλλιστα να συμβεί στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον. Το να κρατάμε, λοιπόν, την ελπίδα μας ότι μπορεί να αποφευχθεί, είναι και αυτό κάτι. Από αυτή την ελπίδα παλεύουν πολλοί άνθρωποι να κρατηθούν, αν κρίνουμε από τους ρυθμούς πωλήσεων του βιβλίου από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του. Γιατί όσα κάποτε η Margaret Atwood παρουσίασε ως δυστοπικό μέλλον 35 χρόνια πριν για πρώτη φορά, έφτασαν σήμερα να είναι πραγματικότητα. Πλέον όμως η ίδια πιστεύει σε εμάς και τον κόσμο. Μένει μόνο να πιστέψουμε κι εμείς.

Featured Image: independent.co.uk
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.