Το 2018, η Selma Blair διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας. Τον Μάιο του 2019, η σκηνοθέτης Rachel Fleit, ξεκίνησε να καταγράφει τον αγώνα της ηθοποιού με την ασθένεια κάνοντας ένα από τα πιο δυνατά ντοκιμαντέρ που θα δεις.

Από την αρχή της διάγνωσής της, μέχρι τη δοκιμή μιας πειραματικής θεραπείας με μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων η Rachel Fleit, καταγράφει την καθημερινότητα της αγαπημένης ηθοποιού, τις δυσκολίες αλλά και την αστείρευτη θέλησή της για ζωή. «Τώρα θέλω να βοηθήσω τους άλλους να νιώσουν καλύτερα», εξηγεί η Βlair, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στην οποία κατά καιρούς δυσκολεύεται να μιλήσει, παλεύοντας μερικές φορές με μη συνεργάσιμα άκρα της και αναζητώντας τρόπους να φροντίσει τον μικρό της γιο.

Η ηθοποιός μοιράζεται τους φόβους της και τα συναισθήματα της, μέσα από ένα γλυκόπικρο μείγμα χιούμορ, φόβου και δακρύων. Ακριβώς όπως και η ζωή.

Το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι πάντα ένα αφηγηματικά άρτιο όπως θα περίμενες από ένα ντοκιμαντέρ –αλλά εστίαζε σε διαφορετικές πτυχές του χαρακτήρα και της ζωής της Selma Blair και τελικά είναι αυτό που το κάνει ειλικρινές και πραγματικό. Παρόλο που εκφράζει λίγες τύψεις για την καριέρα της, η Selma Blair αναφέρει την πρώιμη επιθυμία της να γίνει συγγραφέας και συζητά επίσης για τη σχέση της με τη μητέρα της, Molly Cooke, η οποία έφυγε από τη ζωή τον προηγούμενο χρόνο.
Η ταινία αποτυπώνει το θάρρος της Μπλερ – συμπεριλαμβανομένης της προθυμίας της να αφήσει τον κόσμο να ζήσει μαζί της την εμπειρία της – και την αναγνώριση ότι χρησιμοποιώντας το προφίλ της για να αναδείξει αυτή θα μπορούσε να είναι η πιο πολύτιμη συμβολή που μπορεί να κάνει για άλλους που αντιμετωπίζουν τέτοιες συνθήκες. Υπό αυτή την έννοια, το “Introducing, Selma Blair” αποτυπώνει ίσως το πιο δύσκολο διάστημα στη ζωή της ηθοποιού, αλλά τελικά αλλάζει όλο το εύρος της ιστορίας της.