Η Βαλεντίνη Παπαδάκη είναι make up artist. Έχει τελειώσει σχέδιο μόδας και έκανε τη βόλτα της στη Σχολή Καλών Τεχνών καταλήγοντας στο μακιγιάζ με το οποίο ασχολείται επαγγελματικά τα τελευταία πέντε χρόνια. Εδώ και μερικούς μήνες έχει ανοίξει έναν πολυχώρο ομορφιάς στην Άνω Γλυφάδα, το Valentine & Cö, με πολλές υπηρεσίες περιποίησης προσώπου-σώματος καθώς και κομμωτηρίου και ονυχοπλαστικής, για τη γυναίκα και τον άνδρα.

Έχεις μια ρουτίνα ομορφιάς που ακολουθείς ευλαβικά κάθε πρωί;

Κάθε πρωί που ξυπνάω πριν ανοίξω τα μάτια μου φοράω “τα χείλη μου” όπως μου έλεγε η γιαγιά μου! Αφού πλυθώ φοράω το lip balm μου για την ενυδάτωση των χειλιών πρώτα και ύστερα με ένα cotton pad θα περάσω ένα στρώμα τόνωτικης λοσιόν για να επαναφέρω το ph μου. Τέλος βάζω την ενυδατική μου κρέμα με υψηλή προστασία από τον ήλιο.

Ποια είναι τα προϊόντα ομορφιάς ή οι δραστηριότητες που σε βοηθούν αυτήν την περίοδο να νιώσεις αμέσως πιο αναζωογονημένη;

Χρησιμοποιώ τον τελευταίο καιρό ένα scrub σώματος στο μπάνιο μου κάθε δυο μέρες. Μετά βάζω μια ενυδατική κρέμα, την τυλίγω με wrap για 20’ περίπου και το δέρμα μου είναι πιο απαλό από ποτέ, όπως όταν βγαίνεις από την πισίνα. Και φυσικά η γιόγκα μου που με βοηθάει πάντα.

Εάν είχες μια ολόκληρη μέρα μόνο για τον εαυτό σου, χωρίς καμία ευθύνη, πού θα ήσουν και τι θα έκανες;

Σίγουρα θα ήμουν σε ένα ολοήμερο σπα δίπλα στη θάλασσα χωρίς κινητό!

Έχεις κάποια συνήθεια σχετικά με την αυτοφροντίδα σου ή την ομορφιά, που θεωρείς πως είναι λίγο ασυνήθιστη ή περίεργη;

Δεν έχω κάποια ασυνήθιστη η παράξενη συνήθεια στην καθημερινότητα μου εκτός του ότι πάντα περιποιούμαι το δέρμα μου καθημερινά και ευλαβικά. Αυτό από μόνο του για κάποιους είναι περίεργο, κάτι άλλο δεν έχω!

Υπάρχει κάτι σχετικό με την προσωπική σου φροντίδα και ευεξία που έχεις στερηθεί τον τελευταίο χρόνο;

Έχω στερηθεί λόγω εγκυμοσύνης τη διατροφή μου και την καθημερινή μου γυμναστική πολύ και αυτό μπλοκάρει λίγο την ευεξία μου. Όμως προσπαθώ με τρόπους χαλάρωσης όπως μασάζ, μάσκες κ.λπ. να την επαναφέρω έως ότου επανέλθω στη κανονική ροή μου!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Χρήστος Αλεφαντής: “Το περιοδικό Σχεδία είναι μία κοινωνική διαδικασία”