Η Σουζάνα Κότσωβα είναι Makeup Artist. Τα τελευταία 3 χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με το μακιγιάζ  και τον τελευταίο χρόνο μοιράζεται τις ανακαλύψεις της στον χώρο της ομορφιάς μέσω του Instagram της. Την ενθουσιάζουν τα creative makeup looks και καθημερινά δημιουργεί νέα!

Αυτή την περίοδο οργανώνει συχνά σεμινάρια μακιγιάζ μαζί με άλλους συνάδελφους, τα οποία είναι δωρεάν. Στόχος τους είναι να περάσουν δημιουργικά και παραγωγικά τον χρόνο που είναι στο σπίτι.

Self Care Daily Routine: Σουζάνα Κότσωβα, makeup artist

Έχεις μια ρουτίνα ομορφιάς που ακολουθείς ευλαβικά κάθε πρωί;

Κάθε πρωί καθαρίζω εντατικά το πρόσωπο μου με ειδικό σαπουνάκι καθαρισμού και στη συνέχεια το ενυδατώνω καλά, χωρίς να ξεχνάω τον λαιμό μου και την ζώνη ντεκολτέ. Τα καλοκαίρια, χρησιμοποιώ και αντιηλιακό προσώπου καθώς ο ήλιος κάνει την επιδερμίδα να γερνάει πιο γρηγορά. Μετά από ένα μπάνιο, εφαρμόζω και λαδάκι για τα μαλλιά. Δεν είμαι ένα άτομο που αγαπάω πολύ τις κρέμες, για αυτό και δεν τις χρησιμοποιώ συχνά. Άποψη μου είναι ότι η καλύτερη ρουτίνα ομορφιάς είναι η σωστή υγιεινή που ακολουθούμε.

Ποια είναι τα προϊόντα ομορφιάς ή οι δραστηριότητες που σε βοηθούν αυτήν την περίοδο να νιώσεις αμέσως πιο αναζωογονημένη;

Αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάμε πολλές φορές ξεχνάμε μικρές λεπτομερείς που μας βοηθούν να νιώσουμε ανανεωμένοι. Ένα ζεστό μπάνιο χρησιμοποιώντας scrub σώματος με βοηθούν να βγω και να νιώσω αναζωογονημένη. Επίσης, το να κάνω μακιγιάζ με κάνει να αισθάνομαι ότι γεννιέμαι ξανά και ξανά, αλλά πλέον με νέες εμφανίσεις και προσωπικότητες.

Self Care Daily Routine: ΣουζάνSelf Care Daily Routine: Σουζάνα Κότσωβα, makeup artistΚότσωβα, makeup artist

Εάν είχες μια ολόκληρη μέρα μόνο για τον εαυτό σου, χωρίς καμία ευθύνη, πού θα ήσουν και τι θα έκανες;

Εάν είχα μια μέρα χωρίς καμία ευθύνη το πιο πιθανό ήταν να βρίσκομαι στο Μπαλί. Δεν έχω ταξιδέψει ποτέ εκεί, αλλά η ενέργεια του συγκεκριμένου μέρους με τραβάει πολύ. Θα ήθελα απλά να βρίσκομαι σε ένα eco-hotel και να απολαμβάνω φρέσκα smoothies έχοντας θέα την υπέροχη φύση αυτού του νησιού, αλλά και ένα καμβά μπροστά μου για να δημιουργήσω.

Έχεις κάποια συνήθεια σχετικά με την αυτοφροντίδα σου ή την ομορφιά, που θεωρείς πως είναι λίγο ασυνήθιστη ή περίεργη;

Κάτι που ίσως θεωρήσετε περίεργο στην φροντίδα το προσώπου μου είναι ότι καθαρίζω συνέχεια την οθόνη του κινητού μου με οινόπνευμα πριν την χρήση του, καθώς υπάρχουν πολλά μικρόβια που προκαλούν ακμή. Επίσης, όσο κακό και να ακούγεται, προσπαθώ να αποφεύγω να με ακουμπούν αλλά άτομα στο πρόσωπο, αλλά και εγώ η ιδιά προσπαθώ να μην το ακουμπάω συνεχώς.

Self Care Daily Routine: Σουζάνα Κότσωβα, makeup artist

Υπάρχει κάτι σχετικό με την προσωπική σου φροντίδα και ευεξία που έχεις στερηθεί τον τελευταίο χρόνο;

Τον τελευταίο χρόνο λόγω της κατάστασης με την πανδημία έχω στερηθεί πολύ τις εξόδους μου αλλά και την φύση. Αυτό μου προκαλεί πολύ άγχος και στρες (όπως σε όλους μας φαντάζομαι) με αποτέλεσμα να βγάζω πολλά σπυράκια. Όπως και η έλλειψη φρέσκου αέρα στη φύση. Όμως μπορούμε να δούμε και τη θετική πλευρά της κατάστασης: έχω περισσότερο χρόνο να αφιερώσω στη φροντίδα για τον εαυτό μου και έπαψα να τρώω τόσο πολύ ανθυγιεινά φαγητά, κάτι που πριν ήταν στην καθημερινότητα μου.

 ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Self Care Daily Routine: Λούση Καλαγκιά | Lousousou