Αν τελείωσες το Messiah και προσπαθείς ακόμα να καταλάβεις “πού το πάει”, μπορείς να συνεχίσεις να δίνεις την κατάλληλη δόση εγρήγορσης στον εγκέφαλό σου. Πώς; Επιλέγοντας μια από τις παρακάτω πέντε σειρές.

Aquarius (2015-2016)

Το Aquarius είναι ένα crime drama με έμπνευση τα γεγονότα που υποκίνησε ο Charles Manson. Ωστόσο, με έναν τρόπο μπερδεύει τη φαντασία με την πραγματικότητα μιας και δένει και πλασματικούς χαρακτήρες με ιστορικά γεγονότα. Η σειρά ακολουθεί τον Sam Hodiak, έναν ντετέκτιβ, ο οποίος προσπαθεί να λύσει την υπόθεση εξαφάνισης ενός έφηβου κοριτσιού. Όπως μπορείς να υποθέσεις, η έρευνά του τον φέρνει αντιμέτωπο με τον Charles Manson και την “οικογενειά” του.

Wild Wild Country (2018)

Πρόκειται για μια σειρά-ντοκιμαντέρ του Netflix, η οποία προκάλεσε αρκετά σχόλια από την πρώτη κιόλας στιγμή προβολής της. Αφορά έναν πνευματικό leader, τον Osho, του οποίου οι ακόλουθοι δημιούργησαν κάτι σαν “κοινότητα” στο Oregon. Η σειρά επικεντρώνεται στην αντιπαράθεση των ακόλουθων του Osho και των κατοίκων της περιοχής όπου έφτιαξαν αυτό το group. Θα σου φανεί ενδιαφέρουσα μιας και ο Osho ήρθε αντιμέτωπος με αρκετές κατηγορίες εναντίον του, συμπεριλαμβανομένης και της σεξουαλικής κακοποίησης. Η σειρά δεν καταπιάνεται με αυτές, αλλά επικεντρώνεται στη φιλοσοφική αντίθεση που τάραξε τα νερά σε μια ως τότε φιλήσυχη περιοχή.

The Path (2016-2018)

Το Path είναι μια δραματική σειρά, με πρωταγωνιστή τον Aaron Paul του ‘Breaking Bad’. Η σειρά ακολουθεί την ιστορία μιας οικογένειας που ακολουθεί ένα πλασματικό, θρησκευτικό κίνημα. Όταν ο Eddie Lane, ταξιδεύει στο Peru, έρχεται αντιμέτωπος με την αμφισβήτηση της ίδιας του της πίστης στο κίνημα αυτό. Κρατάει όμως αυτό τον εσωτερικό πόλεμο κρυφό από την οικογένειά του, τη στιγμή που η γυναίκα του αρχίζει να θέλει να επεκτείνει την επιρροή αυτής της θρησκείας.

The Order (2019-)

Το The Order του Netflix είναι ένα δράμα τρόμου, και αφορά τον Jack Morton, έναν φοιτητή που γίνεται μέλος σε μια “κρυφή κοινότητα” γνωστή και ως “The Hermetic Order of the Blue Rose.” Ο Jack μπαίνει σε έναν κόσμο τεράτων και μαγείας και σιγά σιγά αρχίζει να ανακαλύπτει πράγματα για την ιστορία του γκρουπ. Παράλληλα προσπαθεί να εξερευνήσεις την αιτία του μυστηριώδους θανάτου της μητέρας του, οδηγούμενος και σε άλλα σκοτεινά μυστικά, που αυτή τη φορά αφορούν την οικογένειά του και το παρελθόν της.

Homeland (2011-2020)

Μια πράκτορας της CIA αρχίζει να παρακολουθεί στενά έναν στρατιωτικό που γύρισε πρόσφατα από αμερικανικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή. Ενώ η αμερικανική κοινωνία τον αντιμετωπίζει ως ήρωα, εκείνη υποπτεύεται πως δρα ως κατάσκοπος τρομοκρατικής οργάνωσης. Με τον καιρό και όσο εμπλέκεται μαζί του, βρίσκει τον εαυτό της στη μέση μιας σχεδόν εμμονικής κατάστασης. Παράλληλα με τη δράση, η σειρά ασχολείται και με τους προσωπικούς δαίμονες της Carrie Mathison, η οποία ζει με διπολική διαταραχή.

featured image: Meaww