[ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΤΥΧΙΟ ΑΣ ΜΗ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ]

Τι κάνει μια εξεταστική επιτυχημένη; Φυσικά και δεν είναι το διάβασμα nerds, αλλά η σωστή επιλογή σειρών που θα ξεκινήσεις για να γίνει αυτός ο μήνας της ζωής σου πιο ανεκτός. Χρειάζεσαι μια μίξη διαφορετικών ειδών ώστε να απευθύνονται σε κάθε πιθανή μετάπτωση σου. Ξύπνησες ορεξάτος για διάβασμα; Πάρε δες μια σειρά γεμάτη πλοκή, μυστήριο που να σε απορροφήσει και να ξεχάσεις κάθε ξαφνική διάθεση για μάθηση. Ξύπνησες απογοητευμένος; Θεωρείς ότι δεν θα καταφέρεις ποτέ να πάρεις πτυχίο και θα μένεις για πάντα στο πατρικό σου; Ας μη γελιόμαστε, δεν θα πάρεις, γι’αυτό δες μια κωμωδία για να εξυψώσεις το ηθικό σου, τουλάχιστον να περάσεις με χαμόγελο τον χαμένο χρόνο. Φρόντισα να σου ετοιμάσω μια λίστα επιλογών για να μην τρως το καιρό σου περαιτέρω, αναζητώντας με τι να κολλήσεις και αν έχει καλά ratings, γιατί έχω υπάρξει στη θέση σου και σε καταλαβαίνω (…και δεν έχω πάρει ακόμα το πτυχίο μου και πρέπει να καθίσω να διαβάσω τώρα που το σκέφτομαι, γιατί θα καταλήξω στους πέντε δρόμους όπως λέει η μαμά, στους οποίους θα καταλήξω και με το πτυχίο, άρα εν τέλει ποιό το νόημα, σιγά μη κάτσω να φάω τα μάτια μου στα βιβλία, θα τα φάω στις σειρές).

 Σειρες για εξεταστική Savoir Ville

Για αρχή θα σας ρίξω στα σκληρά. Κυριολεκτικά. Το Narcos δεν είναι μια κουραστική εξιστόρηση της ζωής του Pablo Escobar, του βασιλιά των κολομβιανών καρτέλ, αφού σε κρατάει από το πρώτο λεπτό, ακόμα και αν ξέρεις ιστορικά την υπόθεση (ή την έψαξες στη Wikipedia). Κάτι φίλοι μου, ΌΧΙ ΕΓΏ, πωρώθηκαν τόσο πολύ, που μετά ή ήθελαν να ξεκινήσουν δικό τους καρτέλ ή να καταταγούν στις μυστικές υπηρεσίες, δεν θυμάμαι ακριβώς. Διδακτικές οι προτάσεις μου. Extra tip για τους φαν του GOT, παίζει ο Pedro Pascal aka Oberyn Martell και εδώ δεν του λιώνουν το κεφάλι.

Σειρες για εξεταστική Savoir Ville

Μετά την αταξία ας περάσουμε στην τάξη, όση μπορεί να υπάρξει με τον Andy Samberg στο ρόλο του αστυνομικού στο Brooklyn Nine-Nine. Και αν στην αρχή δεν είσαι συνηθισμένος στο χιούμορ της σειράς γιατί ακόμα βλέπεις Φιλαράκια, (πετάω και τις προσωπικές μου κακίες ενδιάμεσα στο κειμένου) μην έρχεσαι μετά να μου λες πόσο γελάς με τους side characters και μου πετάς ατάκες της Gina ή του Captain Holt. Έχει τρεις σεζόν για να τα μάθεις όλα.

Σειρες για εξεταστική Savoir Ville

Απ’την άλλη αν θέλεις κάτι πιο «τεχνολογικό» σου έχω τις εξής τρεις επιλογές. O χαμός που έγινε το περασμένο καλοκαίρι με το Mr.Robot είχε καιρό να γίνει. Ήταν η σειρά που συζητιόταν στις παρέες και μέσα σε λίγο καιρό έγινε hype. Ο Rami Malek με κοινωνική διαταραχή και κατάθλιψη πέρα από την απλή δουλειά του ως τεχνικός ασφαλείας, στον ελεύθερο χρόνο του είναι χάκερ-προστάτης ανθρώπων- και στρατολογείται από ομάδα hactivists προκειμένου να καταστρέψουν μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες του κόσμου, σβήνοντας χρέη. Ξεκίνα το πριν αρχίσει η δεύτερη σεζόν. Στο ίδιο κλίμα έχουμε και το Hault and Catch Fire που θα σε πάει στην αρχή της δεκαετίας του ’80, την εποχή της επανάστασης για τους προσωπικούς υπολογιστές και θα χορτάσουν τα μάτια σου κώδικα. Την τριάδα κλείνει η κωμωδία Silicon Valley που θα σε κάνει να νιώσεις όσο άβολα θέλει για τους έξυπνους ανθρώπους μπροστά από τις οθόνες, που όμως τα κάνουν μαντάρα όταν είναι να προωθήσουν τις ιδέες τους. Συγχρονίσου γιατί η τρίτη σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει.

Σειρες για εξεταστική Savoir Ville

Τώρα άσε ο,τι κάνεις γιατί θα μιλήσουμε για το The Americans, που παρότι βρίσκεται στη τέταρτη σεζόν του στην Ελλάδα δεν συζητείται όσο του αξίζει. Δεκαετία του ’80, τη περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, η KGB στέλνει δυο Ρώσους πράκτορες να παραστήσουν το ζευγάρι και να στήσουν τη ζωή τους στην Αμερική. Προσωπικό μου αγαπημένο θα έρχομαι στα σπίτια σας, θα σας δένω και θα σας βάζω να το δείτε μέχρι να το λατρέψετε και να το σχολιάζουμε μαζί.

Σειρες για εξεταστική Savoir Ville

Το You’re the Worst και το Master of None είναι το «τώρα» των τηλεοπτικών σειρών στη τριπλέτα δράμα-κωμωδία-ρομάντζο, αφού δεν θυμίζει τα χαζογκομενίστικα έργα που είχαμε συνηθίσει, αλλά μέσα από τον ρεαλισμό αγγίζει ζητήματα που λίγο πολύ όλοι ερχόμαστε αντιμέτωποι στη ζωή μας. Δίχως δεύτερη σκέψη, μη κάνετε το λάθος να τα παραλείψετε.

Κάπως έτσι λοιπόν καταστρέφεται κάθε ελπίδα δικιά σας και των γονιών σας για μια επιτυχημένη εξεταστική. Καλή επιτυχία.