Δες τι δηλώνει η σειρά γέννησης σου σε σχέση με τα αδέρφια σου για την προσωπικότητά σου

Δες τι δηλώνει η σειρά γέννησής σου σε σχέση με τα αδέρφια σου για την προσωπικότητά σου

Η σειρά με την οποία γεννήθηκες, αν είσαι δηλαδή το πρώτο, το μεσαίο, το τελευταίο παιδί ή το μοναχοπαίδι της οικογένειας- παίζει μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς σου και στο πώς αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο γύρω σου. «Οι πρώτες εμπειρίες μας καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε σ’ όλη μας τη ζωή», αναφέρει η ψυχολόγος, Linda Blair, στο My Domain που έχει εντρυφήσει στο συγκεκριμένο ζήτημα καθ’ όλη τη συγγραφική κι επιστημονική της πορεία. Φυσικά κι ίδια παραδέχεται, πως ό,τι αφορά την ανθρώπινη φύση είναι πάντοτε ευμετάβλητο και δεν μπορείς να το ορίσεις με κανόνες.

Έχεις αγωνία να μάθεις ποια είναι τα βασικά στοιχεία της προσωπικότητας σου σύμφωνα με τη σειρά γέννησης σου; Ρίξε μία ματιά παρακάτω…

Αν είσαι το μεγαλύτερο παιδί… Ως πρωτότοκοι της οικογένειας, τα μεγαλύτερα παιδιά είναι κι εκείνα που αναλαμβάνουν πάντοτε τις περισσότερες ευθύνες. Διακρίνονται για την οργάνωση και την εργατικότητά τους και φροντίζουν να είναι τα υπόλοιπα αδέρφια τους ευχαριστημένα και προστατευμένα. Στις ερωτικές τους σχέσεις, δοκιμάζουν τα όριά τους και συχνά κάνουν σκληρή αυτοκριτική στον ίδιο τους τον εαυτό.

Αν είσαι το μεσαίο παιδί… Τα μεσαία παιδιά έχουν το συνώνυμο του «ειρηνοποιού» μίας οικογένειας. Είναι οι βασιλιάδες κι οι βασίλισσες του συμβιβασμού και προσπαθούν να διατηρούν την ηρεμία και την αγάπη ανάμεσα στα μέλη της οικογένειάς τους. Ξέρουν ποιες είναι οι ικανότητές τους κι αντιμετωπίζουν τα πράγματα με ρεαλισμό και σύνεση. Πολλές φορές, ωστόσο, τείνουν να επηρεάζονται από τους γύρω τους και να πέφτουν σε λάθη.

Αν είσαι το μικρότερο παιδί… Συνήθως, τα μικρότερα αδέρφια είναι κι εκείνα που αναζητούν τη μεγαλύτερη προσοχή από την οικογένεια. Κάνουν, λοιπόν, τα πάντα για πετύχουν τον στόχο τους γι’ αυτό άλλωστε και διακρίνονται για τον αυθορμητισμό και το θάρρος τους. Λατρεύουν να ρισκάρουν κι αυτό αποτελεί πόλο έλξης για τους γύρω τους. Συχνά, όμως, ζητάνε τις συμβουλές φίλων και συγγενών για να πάρουν μία κρίσιμη απόφαση για τη ζωή τους.

Αν είσαι μοναχοπαίδι… Ένα μοναχοπαίδι, μεγαλώνει έχοντας όλα τα βλέμματα της οικογένειας του καρφωμένα πάνω του. Είναι εκείνο που απολαμβάνει απεριόριστη αγάπη από γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, θείους κι όλα τα συναφή. Ωστόσο, έχει μάθει να ζει και μόνο του. Ο χειρότερος εφιάλτης ένα μοναχοπαίδι είναι η σχέση με κάποιο παιδί που είναι το μικρότερο της οικογένειάς του. Ο αυθορμητισμός και η ανωριμότητα του εν λόγω ατόμου μπορούν να οδηγήσουν το μοναχοπαίδι στα όρια της τρέλας.

Διάβασε επίσης: Μάθε τι είδους μαμά θα γίνεις ανάλογα με το ζώδιό σου
featured image: unsplash.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.