Για κάθε κορίτσι εκεί έξω που ασχολείται με την τεχνολογία, υπάρχει η CJ του See You Yesterday

Για κάθε κορίτσι εκεί έξω που ασχολείται με την τεχνολογία, υπάρχει η CJ του See You Yesterday

Ο Spike Lee αυτή τη φορά επέστρεψε στο Netflix με μια εφηβική ταινία. Το See You Yesterday, ναι φαινομενικά είναι μια εφηβική ταινία και ανήκει στα λεγόμενα coming-of-age. Μια εφηβική ταινία όμως φαντάζει τέλεια αφορμή για να κάνει κάποιος ένα κοινωνικό σχόλιο.

Έτσι και αυτή τη φορά έχουμε την CJ και τον Sebastian, δύο καλούς φίλους που φτιάχνουν μόνοι τους σακίδια που ταξιδεύουν στο διάστημα. Κάνουν πλάκα, πειραματίζονται και δίνουν έναν νέο ορισμό στο nerd που είχαμε συνηθίσει τόσα χρόνια. Όταν όμως ο αδερφός της CJ πυροβολείται από έναν αστυνομικό, έρχεται η ώρα οι δυο έφηβοι να χρησιμοποιήσουν τις δημιουργίες τους. Πιστεύουν πως έτσι ίσως καταφέρουν να σώσουν τον αδερφό της CJ.

Για κάθε κορίτσι εκεί έξω που ασχολείται με την τεχνολογία, υπάρχει η CJ του See You Yesterday

huffpost.com

Αν πρέπει να σταθείς σε κάτι για αρχή, είναι το απίστευτο και πολυμήχανο μυαλό της CJ.

Τελειοποιεί την εφεύρεση της και δεν αφήνει περιθώρια λάθους πουθενά. Είναι πάρα πολύ αφοσιωμένη σε ό,τι κάνει και δείχνει να το αγαπά πολύ. Η CJ ξαφνικά γίνεται ο πρόδρομος πολλών άλλων έγχρωμων γυναικών που έχουν αφήσει ιστορία. Ας μην ξεχνάμε τις "Αφανείς Ηρωίδες" που χάρη σε αυτές πέτυχε η αποστολή ενός ανθρώπου στο διάστημα από την NASA. Και δεν είναι μόνο η φυλή ή το χρώμα αλλά η γενικότερη αντίληψη ότι οι γυναίκες "δεν είναι καλές σε αυτά". Καμιά φορά απλά μερικοί δεν μπορούν να διαχειριστούν ότι μπορεί να είναι καλύτερες σε αυτά. Κι αυτό δεν το επηρεάζει το φύλο ή η φυλή κάποιου.

Κι έπειτα να σταθείς στην ματαιότητα των σχεδίων που έχουν αυτοί οι δύο φίλοι - spoiler alert.

Όσο κι αν προσπαθήσουν, όσο κι αν CJ "στήψει" κυριολεκτικά το μυαλό της για χάρη του αδερφού της, δεν καταφέρνει να τον φέρει πίσω. Κι εκεί αντιλαμβάνεσαι το πως μια εφηβική ταινία, κατά τ'αλλα κωμική, αντικατοπτρίζει μια ολόκληρη κοινωνία. Ο λευκός αστυνομικός βρίσκεται πάντα εκεί και το θύμα παραμένει θύμα. Κανένα ταξίδι στο χρόνο με backpack που έχουν μαγικές ιδιότητες δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό. Η αδικία παραμένει εκεί παρά τα λαμπρά μυαλά δύο νέων που νομίζουν και φαινομενικά μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα.

Με λίγα λόγια το See You Yesterday, θα μπορούσε να είχε γίνει μια πολύ "σκοτεινή" και δραματική ταινία για όλα όσα συμβαίνουν στην Αμερική σήμερα. Έχει κάτι από όμως από "Back To The Future" και γελάς. Έχει να δείξει όλη την αγάπη και αλληλεγγύη που υπάρχει ανάμεσα στους δύο φίλους. Έχει ένα κορίτσι που δεν τα παρατάει αν δεν τα καταφέρει και πιστεύει στον εαυτό της και στο μυαλό της. Και τελικά, απ΄ότι φαίνεται ο Spike Lee δημιούργησε μια από τις πιο θετικές ταινίες που θα μπορούσε ποτέ να δημιουργήσει.

Featured Image: theverge.com

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.