Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή των δώρων και… του Αϊ-Βασίλη, που ίσως εμάς τους «μεγάλους» δε μας επισκέπτεται πια. Γι αυτό κι εμείς φέτος θα παίξουμε Secret Santa!

Το Secret Santa είναι το πλέον χριστουγεννιάτικο παιχνίδι που καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια στις παρέες και στις οικογένειες. Και πάει ως εξής: γράφεις σε χαρτάκια τα ονόματα των παιχτών και κάθε ένας από αυτούς παίρνει, τυχαία και μυστικά πάντα, ένα όνομα. Το όνομα που θα σου κληρωθεί είναι εκείνου που πρέπει να πάρεις δώρο και συνεπώς να είσαι ο Secret Santa του. Και όπως είναι αναμενόμενο πρέπει να τηρήσετε άκρα μυστικότητα μεταξύ σας για να μη χαλάσει το παιχνίδι.

Πάμε στο κεφάλαιο δώρα. Αφού λοιπόν πήρατε όλοι ένα όνομα, ορίζετε τη μέρα που θα ανταλλάξετε δώρα και μια ενδεικτική τιμή τους, για παράδειγμα μέχρι 20 ευρώ. Το δώρο που θα πρέπει να κάνεις στο άτομο που έχεις δε θα πρέπει να είναι ένα συνηθισμένο, αλλά ένα καλά ψαγμένο και συμβολικό, που θα παραπέμπει στην ταυτότητα σου ή που θα είναι το κλειδί της σχέσης σας ώστε ο τυχερός να καταλάβει ποιος είναι ο κρυφός του Άγιος Βασίλης. Πάνω στο δώρο σου θα γράψεις το όνομα του παραλήπτη.

Την ημέρα ανταλλαγής των δώρων θα υπάρχει μια μεγάλη σακούλα που θα αφήνετε μέσα όλα τα δώρα χωρίς να σας δει κανείς. Στη συνέχεια ο κάθε παίκτης παίρνει το δώρο που αναγράφεται πάνω το όνομα του και το παιχνίδι αρχίζει. Ένας ένας με τη σειρά κάνει υποθέσεις μέχρι να αποκαλύψει τον μυστικό του Άγιο Βασίλη. Οι υποθέσεις δίνουν και παίρνουν και have fun!

Παρακάτω θα βρεις μερικά applications που μπορείς να κατεβάσεις ώστε να διευκολύνουν τη διαδικασία του παιχνιδιού και να αποφύγεις πιθανά λάθη. (Είναι διαθέσιμα στο App-Store και στο Google Play App Store)

1. Secret Santa Generator

Εσένα ποιος είναι ο Secret Santa σου; 2. Secret Santa’s Workshop

Εσένα ποιος είναι ο Secret Santa σου; 3. Easy Secret Santa

Εσένα ποιος είναι ο Secret Santa σου;