Το “The End of the F***ing World” έγινε εντελώς αναπάντεχα το smash hit του Netflix, τον Ιανουάριο του 2018, χάρη στη χημεία της Jessica Barden και του Alex Lawther. Η υπόθεση απλή αλλά άκρως εθιστική: Ο James, που έχει πείσει τον εαυτό του ότι είναι κοινωνιοπαθής, συμφωνεί να βοηθήσει την Alyssa, που έχει πείσει όλους τους άλλους ότι είναι cool, να φύγει μακριά από το σπίτι της και να βρει τον αληθινό πατέρα της. Στην πορεία όμως ο έρωτας του αλλάζει τα σχέδια.

Στο τελευταίο επεισόδιο της πρώτης σεζόν ο James προσπαθεί να σώσει τη ζωή της Alyssa τραβώντας την προσοχή των αστυνομικών σε εκείνον.  Τα όσα διηγείται ο James για τα συναισθήματά του, όσο τρέχει στην παραλία, ακολουθεί ένας πυροβολισμός.

Όσα ξέρουμε για τη δεύτερη σεζόν

Το τρέιλερ της δεύτερης σεζόν καθώς και η περιγραφή στο imdb.com δεν αποκαλύπτουν πολλά. Την προσοχή μας τραβάει η προσθήκη ενός νέου χαρακτήρα, της Bonnie (Naomi Ackie – Star Wars: The Rise of Skywalker, Game of Thrones) και η πρωταγωνίστρια ντυμένη με νυφικό.

Και η δεύτερη σεζόν γράφτηκε από τον Charlie Covell, ο οποίος έγραψε τα επεισόδια, βασισμένα στο βραβευμένο comic του Charles Forsman. Ο συνθέτης Graham Coxon επιστρέφει με φανταστική μουσική επένδυση και οι Βρετανοί σκηνοθέτες Lucy Forbes (“In My Skin”) και Destiny Ekaragha (“Gone Too Far”) στις οδηγίες.

Οι δηλώσεις

Η Jessica Bardem είχε δώσει μερικές ιδέες στο W Magazine για το plot της δεύτερης σεζόν: “Ίσως η Αlyssa και ο James να πήγαιναν ένα ακόμα road trip, να συναντούσαν drag queens και έτσι να είχαμε και τον RuPaul στο show”. Αντίστοιχα ο Alex Lawther μιλώντας στο Digital Spy αναφέρει πως η συμπρωταγωνίστρια του είχε ρίξει στο τραπέζι την ιδέα να ξεκινήσει η δεύτερη σεζόν με ένα musical στην παραλία. Και πως εκείνος συμφωνούσε απόλυτα με αυτό.

Ο δημιουργός της σειράς Jonathan Entwistle έδωσε μία συνέντευξη στο Thrillist, υποστηρίζοντας πως “Μου αρέσει πολύ όλο αυτό που δημιουργούν οι δυο χαρακτήρες μαζί, στους δρόμους, κάνοντας οτιδήποτε αποδεικνύει πως ο κόσμος μας είναι όντως παράξενος. Για μένα, οποιαδήποτε ιστορία με εκείνους τους δύο εκεί έξω μου αρέσει.”

Σε μία πρόσφατη συνέντευξη στο NME, ο Lawther δήλωσε: “Όλα όσα έχουμε είναι ένας πυροβολισμός και η μαύρη οθόνη. Ένα μέρος μου σκέφτεται πως όλο αυτό είναι αρκετά τέλειο. Όσο αρκετά πρέπει για ”Romeo and Juliet”, αν τελικά αυτός πεθαίνει. Δεν νομίζω ότι ο James και η Allysa θα το υποστήριζαν όμως αυτό. Είναι περισσότερο περίπλοκοι. Δεν είναι ρομαντικοί, όπως δεν είναι και η ίδια η ζωή. Η ζωή δεν είναι τραγωδία του Shakespeare, είναι πολύ περισσότερο ”νόστιμη”. Αν ακολουθήσουμε το ύφος της σειράς πιο πιθανό και ενδιαφέρον βλέπω το να αναγκαστούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους αυτοί οι δύο.

Στις 5 Νοεμβρίου στο Netflix.