Αφού λοιπόν βρήκαμε το καταλληλότερο ξενοδοχείο για σινεφίλ, σειρά έχουν οι βιβλιοφάγοι. Στην πόλη Palm Beach της Φλόριντα, υπάρχει ένα ξενοδοχείο που θέλησε να κάνει του επισκέπτες του να αγαπήσουν λίγο περισσότερο τα βιβλία. Για τους ήδη βιβλιόφιλους δε, έχει μία από τις καλύτερες υπηρεσίες.

Το Ben West Palm είναι το ξενοδοχείο με butlers βιβλίων

Οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου συνεργάστηκαν με ένα τοπικό βιβλιοπωλείο για να προσφέρουν στους επισκέπτες τους την καλύτερη λογοτεχνική εμπειρία. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πατήσει κανείς το 0 στο τηλέφωνο, να καλέσει τη ρεσεψιόν και να ζητήσει το βιβλίο που επιθυμεί από το μεγάλο κατάλογο που προσφέρεται σε κάθε δωμάτιο. Όπως ακριβώς παραγγέλνεις δηλαδή το πρωινό σου, έτσι ζητάς και το βιβλίο που θα σε συντροφεύσει στη διαμονή σου εκεί.

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε με έναν διπλό στόχο. Από τη μία οι ιδιοκτήτες ήθελαν εν μέσω κορωνοϊού να ενισχύσουν την τοπική αγορά της πόλης. Κάνοντας έτσι νέες συνεργασίες με βιβλιοπωλεία μπορούσαν να τα βοηθήσουν ακόμα και όταν αυτά παρέμεναν κλειστά. Από την άλλη, τώρα που ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αναγκάστηκαν να ταξιδέψουν μόνοι για λόγους εργασίας, τίποτα δεν τους κρατά καλύτερη συντροφιά από ένα βιβλίο.

Μαζί με τα βιβλία σου μπορείς να απολαύσεις και μία λίστα με επιλεγμένα σνακ

Οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου πιστεύουν πολύ στην ατμόσφαιρα που πρέπει να περιτριγυρίζει κάθε βιβλίο. Έτσι, σου προτείνουν για το καθένα και μία λίστα με σνακ που θα του “ταίριαζαν”. Το καλύτερο της υπόθεσης είναι ότι καθώς φεύγεις μπορείς να επιλέξεις αν θα πάρεις μαζί σου το νέο βιβλίο ή όχι. Αν επιλέξεις να το αφήσεις στο ξενοδοχείο, εκείνοι θα το δωρίσουν στην τοπική βιβλιοθήκη.

Φαίνεται πως όλες οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί προσπαθούν μέσα από τις πρωτοβουλίες τους να αλληλοστηριχθούν. Όσο αυτό συμβαίνει, εμείς θα είμαστε εδώ να το επικροτούμε.

featured image: @thebenwestpalm | Instagram