Μετά από περίπου δέκα χρόνια, προετοιμαζόμαστε ψυχολογικά για μία νέα ταινία στο περίφημο franchise του Scream. Μεγαλύτερη χαρά, ωστόσο, μας δίνει το γεγονός ότι θα ξαναδούμε τον David Arquette ως σερίφη Riley στη μεγάλη οθόνη.

Η πρώτη ταινία Scream κυκλοφόρησε το 1996 και οι υπόλοιπες τρεις ακολούθησαν μέχρι και το 2011. Σήμερα, σχεδόν μια δεκαετία αργότερα, δύο νέοι δημιουργοί αποφασίζουν να ξαναφέρουν το Scream στις οθόνες μας. Ο Matt Bettinelli-Olpin και ο Tyler Gillett, γνωστοί και ως Radio Silence, ανέλαβαν τη σκηνοθεσία της νέας ταινίας. Με το δικό τους τρόπο ελπίζουν να τιμήσουν τον σκηνοθέτη των προηγούμενων ταινιών, Wes Craven που έφυγε από τη ζωή το 2015. Μαζί τους θα έχουν και τον αρχικό σεναριογράφο των ταινιών, Kevin Williamson, επομένως μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την αυθεντικότητα και την επιστροφή ενός Scream που ξέρουμε καλά.

Σε αυτό φυσικά βοηθά και η επιστροφή του David Arquette. Όπως ανέφερε ο ίδιος στο Collider:

Eίμαι ενθουσιασμένος που θα ξαναπαίξω τον Dewey και θα ξανασυναντηθώ με την οικογένεια μου στο Scream, παλιά και νέα. Το Scream ήταν ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου και ανυπομονώ να τιμήσω τη μνήμη του Wes Craven, τόσο για τους φανς όσο και για μένα.

Επίσης, υπάρχουν φήμες ότι ενδέχεται να γυρίσει στο franchise και η Neve Campbell που υποδύεται την Sidney Prescott. Η ίδια, βέβαια, φαίνεται να είναι ακόμα πολύ σκεπτική λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό. Οι συζητήσεις όμως με τους δημιουργούς συνεχίζονται. Εμείς ελπίζουμε πως οι ίδιες συζητήσεις γίνονται και με την Courtney Cox κι ας μην έχει αναφερθεί κάτι. Ο λαός απαιτεί της επιστροφή εκείνης και των χαρακτηριστικών αφελειών της. Λογικό.

Γενικότερα, ο ενθουσιασμός όλων εκεί έξω για την επιστροφή του Scream δείχνει την επιτυχία του franchise μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια. Και μάλιστα το γεγονός ότι ξέφυγε από τη μόδα των reboot είναι ακόμα σημαντικότερο. Δεν ήρθαμε εδώ γιατί το Scream 5 επιστρέφει και φέρνει μαζί του τον σερίφη Dewey Rileyα. Ούτε για να δούμε την ίδια ιστορία να επαναλαμβάνεται. Ήρθαμε να παρακολουθήσουμε ένα νέο slasher/κωμικό φιλμ που θα μας κάνει να πεταχτούμε από τις καρέκλες μας και το ευχαριστηθούμε.

Featured Image: deadline.com