Σε μια συνέντευξη στη Washington Post, η Scarlett Johansson μίλησε για το πώς η εξαιρετικά ρεαλιστική fake πορνογραφία έχει χρησιμοποιηθεί για να παρενοχλήσει γυναίκες. Επίσης, φάνηκε να μην έχει και πολλές ελπίδες για το αν οι γυναίκες μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους από τα πορνό βίντεο εκδίκησης. Τα οποία και χαρακτήρισε ως “εικονικό άβυσσο χωρίς νόμο”.

Τίποτα δε μπορεί να σταματήσει κάποιον από το να κάνει copy paste μια φωτογραφία δική μου ή οποιουδήποτε άλλου σε ένα διαφορετικό σώμα και να το κάνει όσο ρεαλιστικό επιθυμεί“. Αυτό δήλωσε πριν προσθέσει ότι είναι “θέμα χρόνου μέχρι να στοχοποιηθεί ο οποιοσδήποτε“.

“Το γεγονός ότι προσπαθούμε να προστατευθούμε από το Internet και τη διαφθορά του είναι βασικά άδικος κόπος… Το Internet είναι μια τεράστια, σκοτεινή σκουληκότρυπα που τρώει τον εαυτό της”, συνέχισε.

Η ωμή ειλικρίνειά της λογικά απορρέει από το γεγονός ότι σε διάφορα site πορνό κυκλοφορούν πολλές ψεύτικες σκηνές σεξ με εκείνη ως “πρωταγωνίστρια”. Μάλιστα, με την ταμπέλα των “διαρροών”. Όπως και να έχει, όμως δεν γίνονται μόνο celebrities στόχοι τέτοιων κινήσεων.

Πολλά κορίτσια καθημερινά προσπαθούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους απέναντι σε fake (ή και μη) digital επιθέσεις εναντίον τους. Αυτό που αναρωτιόμαστε είναι αν έχουν πραγματικά τη δικαιοσύνη με το μέρος τους. Και να υπάρχει πραγματικά αυτή η δικαιοσύνη στις μικρές σκοτεινές γωνίες του Internet.

Ας ελπίσουμε πως αν διάσημα πρόσωπα, όπως η Scarlett Johansson αρχίσουν να μιλάνε ανοιχτά και εκφράζουν το “κατηγορώ”, θα αλλάξει κάτι. Ότι θα γίνονται περισσότερα πράγματα για την προστασία της γυναίκας εν γένει. Προστασία από τη δημοσιοποίηση προσωπικών στιγμών τους (fake ή μη) χωρίς τη θέλησή τους. Και το χειρότερο; Χωρίς να μπορούν να το ελέγξουν ή να κάνουν κάτι για αυτό.

Δες ακόμα:

Οι 5 πιο stylish σκηνές των ταινιών της Sofia Coppola


Featured image: NBC 6