Αυτή την εβδομάδα ξεκινάει η 4η σεζόν του Scandal. Μία από τις μεγάλες επιτυχίες του ABC τα τελευταία χρόνια. Αν δεν την έχεις δει ακόμα, διάβασε 6 λόγους για να κολλήσεις μαζί της, αν την βλέπεις ήδη, θυμήσου απλώς τους λόγους που θα συνεχίσεις να την βλέπεις.

 scandal

#1 Olivia Pope

 sc1

Η  Olivia Pope είναι η πρωταγωνίστρια της σειράς, μια από τις πιο γνωστές fixer ή crisis handler στην Ουάσινγκτον. Δηλαδή είναι κάτι ανάμεσα σε δικηγόρο και pr specialist στη οποία πας με το πρόβλημά σου και αυτή σε βοηθάει διακριτικά να το λύσεις, χωρίς να φτάσει ποτέ στη δημοσιότητα, αλλά και να φτάσει έχει τους τρόπους της να σε βγάλει αλώβητο. Η σειρά εστιάζει και στο παρελθόν της με το Λευκό Οίκο και τις μέρες που δούλευε για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Ο χαρακτήρας της έχει βασιστεί στην Judy Smith μια αληθινή crisis handler.

#2 Έχει δράση

Δεν λέμε ότι είναι σειρά δράσης αλλά με τόσα πολιτικά σκάνδαλα, φόνους, απαγωγές, κατασκόπους, θεωρίες συνωμοσίας και δολοφονίες να σε περιμένουν σε κάθε γωνία δεν γίνεται να το βαρεθείς. Με όλη αυτή την ίντριγκα και το μυστήριο να συμβαίνουν στα υψηλότερα κλιμάκια εξουσίας και τις περισσότερες φορές να έχουν ως αποτέλεσμα τη βία, δεν γίνεται να βαρεθείς.

#3 Το καστ

 cast

Η Kerry Washington μας κάνει να εκτιμήσουμε το ταλέντο της μ’αυτό το ρόλο, το οποίο δεν έχει καταφέρει να δείξει πολλές φορές με τους β’ ρόλους που της δίνουν στις ταινίες. Η ομάδα που έχει από πίσω της η Olivia, έχει αρκετά καλούς ηθοποιούς που καταφέρνουν να αναδείξουν καλά τους περίπλοκους χαρακτήρες που τους έχουν δοθεί. Έτσι φτάνουμε στον Πρόεδρο Fitz’ Grant τον οποίο υποδύεται με μεγάλη επιτυχία ο Tony Goldwyn.

#4 Ο “απαγορευμένος” έρωτας

 sc2

Εντάξει η σειρά δεν γίνεται να μην έχει ένα ερωτικό στοιχείο που λόγω και του τίτλου της, είναι σκάνδαλο. Ένας έρωτας ανάμεσα στην Οlivia και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος δεν μπορεί να προχωρήσει παραπέρα, γιατί είναι ο Πρόεδρος και είναι παντρεμένος (ακόμα και στην Ελλάδα ξέρουμε για την Μόνικα Λεβίνσκι). Οπότε τους βλέπουμε τη μία να είναι μαζί και να θέλουν να αλλάξουν την ζωή τους και την άλλη να αποφεύγουν ο ένας τον άλλον γιατί ξέρουν τι συνέπειες θα έχει αν μαθευτεί.

#5 Shonda Rhimes

Ένα όνομα μια ιστορία, είναι η δημιουργός της σειράς, η οποία είναι πολύ γνωστή στην Αμερική, αυτή μας έφερε και το Grey’s Anatomy. Βασικά είναι κάτι σαν τον Παπακαλιάτη της Αμερικής, όταν βγάλει καινούρια σειρά όλοι θα δουν έστω και ένα επεισόδιο και οι περισσότεροι από αυτούς θα συνεχίσουν να την βλέπουν κιόλας.

#6 Φτάνει στα όρια

Η σειρά καλύπτει σχεδόν όλες τις οπτικές της πραγματικής ζωής, τα προβλήματα ή τις καταστάσεις που μπορούν να συμβούν σε κάποιον. Σε ένα επεισόδιο μπορεί να ασχολούνται με την ομοφυλοφιλία, στο επόμενο για διεφθαρμένους πολιτικούς, για απιστίες, για προδοσία ακόμα και με το γεγονός ότι μια γυναίκα μπορεί να κάνει παιδί για να κρατήσει τον άντρα της.

Plus: Αυτό που μαθαίνεις από τη σειρά είναι ό,τι όλα λύνονται με ένα ποτήρι κρασί.

wine