Μπορεί αυτό να μην είναι ένα Σαββατοκύριακο που θα πάει ακριβώς όπως το είχες σχεδιάσει, μπορεί τα σχέδιά σου να τα έχουν χαλάσει όλα αυτά τα νέα μέτρα και οι περιορισμοί -και το άγχος σου να έχει χτυπήσει κόκκινο- αλλά αν είσαι ακόμα υγιής και μπορείς να κυκλοφορήσεις έξω υπάρχουν δεκάδες πράγματα να κάνεις.

Για αυτό εδώ θα δεις τι δικές μας προτάσεις για αυτό το Σαββατοκύριακο, για να επιλέξεις ό,τι σου ταιριάζει.

“Cry” της Λένας Κιτσοπούλου

Μια πρώτη εκδοχή του Cry ανέβηκε το 2017 στην Γενεύη, ύστερα από ανάθεση του Θεάτρου Saint-Gervais και της θεατρικής εταιρίας Bleu en Haut Bleu en Bas με έδρα την Ελβετία, στην Λένα Κιτσοπούλου σε συνεργασία με την Άννα Λεμονάκη στη δραματουργία και στη διανομή. Στις 3 Δεκεμβρίου 2021, η νέα εκδοχή του Cry ανέβηκε στη Γενεύη με ανανεωμένη διανομή και ήρθε στη Φρυνίχου, μόνο για 5 παραστάσεις.

Πρεμιέρα 7 Ιανουαρίου. Μόνο για 3 παραστάσεις: 7, 8 Ιανουαρίου στις 9μ.μ. & 9 Ιανουαρίου στις 8μ.μ.

“Το ερωτευμένο σύννεφο”

Με το υπέροχο παραμύθι του σπουδαίου Τούρκου ποιητή Ναζίμ Χικμέτ ανοίγει το 2022 για την Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ. Μια μαγευτική λυρική παράσταση σε μουσική Σοφίας Καμαγιάννη, λιμπρέτο Ελένης Ζαφειρίου και πρωταγωνιστή την πολυβραβευμένη παιδική- νεανική χορωδία Rosarte.

8 Ιανουαρίου 2022 – 16 Ιανουαρίου 2022

Γιάννης Μπέζος “Και πονηριά στο μάτι” ξανά στον Ιανό

Η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Γιάννης Μπέζος, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Ντένια Στασινοπούλου και Θοδωρής Οικονόμου παρουσιάζουν παραστάσεις με τίτλο “Και πονηριά στο μάτι”. Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στον μεγάλο Αλέκο Σακελλάριο με αφορμή τα 30 χρόνια από τον θάνατό του.

8 Ιανουαρίου 2022 – 22 Ιανουαρίου 2022

”SYNESTHESIA” ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Η ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ SEVERINO ALFONSO ΚΑΙ ΛΟΥΚΙΑΣ ΤΣΑΦΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, την περίοδο των εορτών, φιλοξενεί την εικαστική εγκατάσταση των Severino Alfonso και Λουκίας Τσαφούλια , ”Synesthesia” (συναισθησία) από τις 17 Δεκεμβρίου έως τις 9 Ιανουαρίου, που ταξιδεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά την παρουσίασή της στο European Cultural Center στο πλαίσιο της 17η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής στη Βενετία 2021.

Ένας ατμοσφαιρικός χώρος που αλληλεπιδρά εικονικά και αισθητηριακά με το ανθρώπινο σώμα, μέσω οπτικών και ηχητικών εφέ, προσκαλώντας τον θεατή να συμμετάσχει σε ένα «παιχνίδι» περιέργειας.

Σινεμά // Ο Άνθρωπος του Βασιλιά: Το Ξεκίνημα – The King’s Man

Καθώς οι χείριστοι τύραννοι της Ιστορίας και κάποιες από τις πλέον εγκληματικές διάνοιες συγκεντρώνονται για να συνωμοτήσουν για έναν πόλεμο που θα σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους, ένας άνδρας πρέπει να καταφέρει να τους σταματήσει και ο χρόνος δεν είναι σύμμαχός του. Ανακάλυψε από πού ξεκίνησε η πρώτη ανεξάρτητη υπηρεσία πληροφοριών στην ταινία “Ο Άνθρωπος του Βασιλιά: Το Ξεκίνημα”.

Πρωταγωνιστούν: Ralph Fiennes, Gemma Arterton, Rhys Ifans, Matthew Goode, Tom Hollander, Harris Dickinson, Daniel Brühl, Djimon Hounsou, Charles Danceer, Harris Dickinson, Daniel Brühl, Djimon Hounsou, Charles Danceώνουν, τριγυρνούν και ερωτεύονται στην κοιλάδα του San Fernando, το 1973.

Από 6 Ιανουαρίου 2022.

Σινεμά // Πίτσα Γλυκόριζα – Licorice Pizza

Το “Πίτσα Γλυκόριζα” είναι η ιστορία δύο νέων παιδιών που μεγαλώνουν, τριγυρνούν και ερωτεύονται στην κοιλάδα του San Fernando, το 1973.

Πρωταγωνιστούν: Alana Haim, Cooper Hoffman, Sean Penn, Tom Waits, Bradley Cooper, Benny Safdie

Από 6 Ιανουαρίου 2022

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τα 6 καλύτερα spots στην Αθήνα για αυθεντική, ζεστή σοκολάτα