Savoir boire στο… σπιτι / Γευσεις φθινοπωρινες

tumblr_myoltuzPIl1qmckk9o1_500

Όταν μιλάμε για φρούτα, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας την εποχικότητα. Καλώς ή κακώς, δεν τρώγονται όλα τα φρούτα όλες τις εποχές. Αν ψάξεις φράουλες αυτή την εποχή, για παράδειγμα, θα βρεις εισαγόμενες από τα τεράστια θερμοκήπια της Ολλανδίας, άνοστες, άοσμες και πανομοιότυπες.

Θα δούμε, λοιπόν, ποια είναι τα πιο τέλεια φθινοπωρινά φρούτα και θα φτιάξουμε ένα φθινοπωρινό κοκτεϊλάκι για κάθε περίσταση.

Πορτοκάλι. Από τα πιο γνωστά εσπεριδοειδή. Πλούσιο σε βιταμίνη C, κάποια πιο γλυκά και κάποια γλυκόξινα.

Μήλο. Ένα μήλο την ημέρα. Το αγαπάμε. Εσείς που πίνετε κοκτέιλ σίγουρα θα έχετε δει ή θα έχετε δοκιμάσει ένα Apple Martini. Είχε γίνει τεράστια μόδα μέχρι πέρυσι. Τα μήλα λοιπόν –πράσινα και κόκκινα– έχουν την τιμητική τους αυτούς τους μήνες.

Ρόδι. Μην προσπαθήσεις να το καθαρίσεις με τα χέρια. Αν βαφτείς, όσο και να τα τρίβεις το χρώμα δεν θα φύγει. Όλοι θα έχετε ακούσει για ένα κόκκινο σιρόπι που το λένε «Γρεναδίνη». Ναι, από ρόδι φτιάχνεται. Wow?

Η φθινοπωρινή συνταγή μας, λοιπόν, πάει κάπως έτσι:

Στο Shaker βάζουμε:

  • Μισό κόκκινο μήλο (καθαρό και καθαρισμένο από τα κουκούτσια) και το πατάμε με ένα γουδοχέρι μέχρι να γίνει πουρές.
  • Χυμό από ένα πορτοκάλι (ούτε πολύ μεγάλο ούτε πολύ μικρό)
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Μια κουταλιά του γλυκού ζάχαρη (ανακατεύουμε με έναν αναδευτήρα να διαλυθεί η ζάχαρη)
  • 2 σφηνάκια Gin
  • Και τέλος, πάγο

Χτυπάμε δυνατά και σουρώνουμε στο αγαπημένο μας ποτήρι με πάγο. Αν αγοράσεις γρεναδίνη από το σούπερ μάρκετ μπορείς να ρίξεις λίγη από πάνω. Γαρνίρουμε με μια φέτα πορτοκάλι και φρέσκο ρόδι.

“Autumn Leaves” θα το ονομάσω και μπορείς να το πίνεις όλες τις ώρες της ημέρας. Στο κυριακάτικο brunch, πριν το βραδινό, μετά το βραδινό, πριν κάνεις έρωτα με τον αγαπημένο σου ή και μετά, πριν κοιμηθείς και γενικά μπορείς να το φτιάχνεις σε μεγάλες ποσότητες σε παγούρι και να το παίρνεις μαζί σου στη βόλτα σου, στα ψώνια ή και στο γραφείο. Τέλειο;

Cheers & enjoy responsibly

JS

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.