Αυτό το σάντουιτς θα σου προκαλέσει το -δεν-μπορεί-να-μου-συμβαίνει-αυτό- εφέ που σου προκαλούν οι πίτσα, τα γεμιστά με φέτα, η coca cola και τα σουβλάκια.

Για 4 σάντουιτς θα χρειαστείς

3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

8 φέτες χωριάτικο λευκό ψωμί

1/2 κούπα πέστο από kale (ή άλλο πέστο της επιλογής σου)

225 γρ τυρί φοντίνα κομμένο σε λεπτές φέτες

1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες

1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα

Προετοιμασία

  1. Άλειψε με το βούτυρο την μια μεριά κάθε φέτας ψωμιού. Στη συνέχεια, βάλε τις σε μια επιφάνεια κοπής και άλειψε πάνω σε κάθε φέτα το πέστο. Μετά τοποθέτησε τη μισή φοντίνα και την ντομάτα. Στη συνέχεια, ρίξε την παρμεζάνα και βάλε από πάνω την υπόλοιπη φοντίνα. Κλείσε τα σάντουιτς με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού.
  2. Ζέστανε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια τοποθέτησε τα σάντουιτς μέσα στο τηγάνι και ψήσε τα μέχρι τα ψωμάκια να χρυσαφίσουν. Προσεκτικά, γύρισε τα σάντουιτς από την άλλη πλευρά και πίεσέ τα με μια σπάτουλα. Συνέχισε, μέχρι να χρυσαφίσει το ψωμί και τα τυριά να αρχίσουν να λιώνουν. Περίπου 4 λεπτά ακόμα.

Για μιάμιση κούπα πέστο από kale

Αλάτι

30 γρ kale

2 μέτριου μεγέθους σκελίδες σκόρδο

1/2 κούπα πασατέμπο

1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα

1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμόνι

3/4 κούπας ελαιόλαδο

Προετοιμασία

  1. Βάλε νερό σε μια μέτριου μεγέθους κατσαρόλα, πρόσθεσε αλάτι, και άφησέ το να βράσει σε δυνατή φωτιά. Βάλε το kale και το σκόρδο και μπλάνσαρέ τα για 1 λεπτό. Αμέσως σούρωσέ τα και βρέξε τα με κρύο νερό. Πίεσε έντονα ώστε να στεγνώσει τελείως το kale και να μην είναι καθόλου υγρό.
  2. Σε ένα μίξερ, βάλε το kale, το σκόρδο, τους ηλιόσπορους και την παρμεζάνα σε ένα μίξερ και χτύπησέ τα μέχρι να κοπούν σε μικρά κομμάτια. Όσο το μίξερ βρίσκεται σε λειτουργία, πρόσθεσε σιγά σιγά τον χυμό λεμόνι, το ελαιόλαδο και αλάτι.
  3. Βάλε το πέστο σε ένα αεροστεγές δοχείο και συντήρησέ το στο ψυγείο για 3 μέρες ή στην κατάψυξη μέχρι και για έναν μήνα.
featured image: thenewpotato.com