Eίχες σκεφτεί τη μορταδέλα σε sandwich για πρωινό;

Θα χρειαστείς:

4 φέτες μορταδέλα 3 μπάλες μοτσαρέλα 1 λεμόνι 1 κουταλιά κάπαρη 40γρ βούτυρο

Για την πίτα 400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλιά λάδι 150γρ βούτυρο 1 κουταλιά φασκόμηλο

Πως θα το φτιάξεις:

Για τη πίτα ανακάτεψε το αλεύρι, το λάδι και μισό κουταλάκι αλάτι. Πρόσθεσε 200ml νερό και δούλεψε τη ζύμη για 6-8 λεπτά. Σκέπασε τη και άφησε τη να ξεκουραστεί μισή ώρα.

Σε ένα τηγάνι βάλε το βούτυρο και μόλις ζεσταθεί βάλε το φασκόμηλο για 2-3 λεπτά. Αφαίρεσε το φασκόμηλο.

Χώρισε τη ζύμη σε τέσσερα κομμάτια και άνοιξε τη σε στρογγυλά κομμάτια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλε 2 κουταλιές από το αρωματισμένο βούτυρο, άπλωσε το σε όλη την επιφάνεια και μόλις ζεσταθεί καλά βάλε την πίτα. Για να χρυσίσει θα χρειαστεί 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Όσο είναι μέσα στο τηγάνι βάλε τη μορταδέλα πάνω στην πίτα, το τυρί, την κάπαρη και μερικά φύλλα από το φασκόμηλο. Κλείσε την πίτα από τη μία πλευρά και μόλις περάσουν 3-4 λεπτά ακόμα γύρισε τη με μία σπάτουλα από την άλλη πλευρά. Κάνε το ίδιο για όλη τη ζύμη. Στο τέλος μπορείς να περιχύσεις με λίγο βούτυρο από πάνω και μερικά ακόμα φύλλα φασκόμηλου. Σέρβιρε όσο είναι ζεστή.

featured photo: www.gourmettraveller.com.au