Για τα λάθος μηνύματα του Sex and The City είπαμε. Το μόνο δίκαιο λοιπόν είναι να πούμε και για τα μαθήματα ζωής που άθελα ή ηθελημένα μας δίδαξε στα έξι χρόνια προβολής της η σειρά και οι δύο μπόνους ταινίες.

Αναμφισβήτητα ο χαρακτήρας που έβαλε το ”σεξ” στο Sex And The City, ήταν η  Samantha που υπήρξε και πολύ αγαπημένη στους θαυμαστές τής σειράς χάρη στην απερίσκεπτη στάση της, την ανεξαρτησία της, τη σεξουαλική της ελευθερία και τις αξέχαστες ατάκες της.

Και, ενώ η Carrie είναι αναμφισβήτητα ο κύριος χαρακτήρας της σειράς, ο ρόλος της περιορίστηκε… περισσότερο στο να κάνει ρητορικές ερωτήσεις. Η Samantha, από την άλλη, απαντούσε χωρίς φίλτρο σε κάθε απορία μας.

Ως εκ τούτου, μάθαμε πολλά από αυτήν με τα χρόνια. Τα παρακάτω είναι και τα πιο σημαντικά.

‘’Ο σωστός άντρας είναι μία ψευδαίσθηση. Άρχισε να ζεις τη ζωή σου’’

Δεν έχει σημασία αν ο κατάλληλος άντρας ή γυναίκα βρίσκεται κάπου εκεί έξω ή όχι. Όπως μας υπενθυμίζει η Samantha ξανά και ξανά, το να κάθεσαι περιμένοντας να συναντήσεις τον «ένα» είναι χάσιμο πολύτιμου χρόνου και πολύτιμων στιγμών από τη ζωή σου.

‘’Αν ανησυχούσα για το τι λέει ο καθένας για μένα στη Νέα Υόρκη, δεν θα έβγαινα ποτέ από το σπίτι μου’’.

Ηθικό δίδαγμα; Ο κόσμος πάντα θα έχει κάτι να πει. Και αυτό που έχει να πει δεν είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να σε αφορά. Άλλωστε ο καθένας έχει τη γνώμη και τη σκέψη του. Το να προσπαθήσεις να την αλλάξεις είναι μάταιο, αλλά σίγουρα δεν πρέπει και τελικά η γνώμη των άλλων να αλλάξει εσένα.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kim Cattrall (@kimcattrall)

‘’Είμαι 52 και θα σκίσω με αυτό το φόρεμα’’.

Η ηλικία είναι ένας αριθμός και μόνο και δεν έχει καμία σχέση με το πώς νιώθεις και τα όσα θέλεις να κάνεις. Η Samantha, απέδειξε πολλές φορές πως όχι μόνο δεν την αφορά η ηλικία, αλλά έκανε και τους άλλους να ξεχνούν και τη δική της και τη δική τους.

‘’Κατά τη γνώμη μου, το αν μία σχέση είναι καλή εξαρτάται από το αν κατσουφιάζεις ή εάν χαμογελάς’’.

Απλές και διαχρονικές συμβουλές για σχέσεις; Σίγουρα. Γιατί, όταν πρόκειται για αγάπη, δεν θέλεις να χάνεις χρόνο με κάποιον που σε κάνει δυστυχισμένο.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kim Cattrall (@kimcattrall)

‘’Ο κόλπος μου δεν περιμένει κανέναν άνδρα’’

Οι γυναίκες του Sex And The City άνοιξαν τα μάτια και το μυαλό μας σε έναν κόσμο γυναικών που διασκεδάζουν με one night stand, τρίο, στοματικό σεξ, δονητές και πράγματα που μέχρι και σήμερα για τις γυναίκες είναι ταμπού.

Αλλά, όπως η Samantha τονίζει, η σεξουαλική μας απόλαυση είναι δική μας και μόνο δική μας. Δεν εξαρτάται από κανέναν άλλον.