Όσον αφορά τις τέχνες και τον πολιτισμό, το 2021 φαίνεται να ξεκινά με πολύ ευνοϊκά νέα. Μεταξύ άλλων ήρθε και η είδηση ότι θα κυκλοφορήσει ένα νέο βιβλίο της Sally Rooney το φθινόπωρο. Κάπως έτσι, άλλοι έπιασαν από το ράφι να διαβάσουν για 5η φορά το Conversations with Friends και άλλοι είδαν πάλι μέσα σε ένα βράδυ το Normal People. Τους μηχανισμούς αντιμετώπισης του καθενός δεν τους κρίνουμε.

Το νέο βιβλίο της Sally Rooney θα ονομάζεται Beautiful World, Where Are You

H επίσημη σύνοψη που κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο, έχει ως εξής:

Η Alice, μια συγγραφέας, συναντά τον Felix, που δουλεύει σε μία αποθήκη και τον ρωτά αν θέλει να ταξιδέψει στη Ρώμη μαζί της. Στο Δουβλίνο, η καλύτερη της φίλη, Eileen, προσπαθεί να ξεπεράσει ένα χωρισμό και αρχίζει να ξαναφλερτάρει με τον Simon, έναν άντρα που ξέρει από τα παιδικά της χρόνια. Η Alice, o Felix, η Eileen και ο Simon είναι ακόμα νέοι – αλλά η ζωή φαίνεται να τους προλαβαίνει. Θέλουν ο ένας τον άλλον, παραπλανούν ο ένας τον άλλον, είναι μαζί και μετά χωρίζουν. Κάνουν σεξ, ανησυχούν για το σεξ, ανησυχούν για τις φιλίες τους και τον κόσμο στον οποίο ζουν. Άραγε στέκονται στο τελευταίο φωτισμένο σημείο πριν το σκοτάδι, γίνονται μάρτυρες κάποιου σπουδαίου γεγονότος; Θα βρουν τον τρόπο να πιστέψουν σε έναν όμορφο κόσμο;

Όλα αυτά μοιάζουν πολύ με όλα όσα απασχολούν τη Sally Rooney στα μέχρι τώρα έργα της

Δεν την αποκαλούν άλλωστε τυχαία, την καλύτερη Millenial συγγραφέα. Σε αυτή τη νέα ιστορία, 4 άνθρωποι προσπαθούν να μεγαλώσουν, να μάθουν και να αποτύχουν μαζί. Κι εννοείται φοβούνται για όλα όσα έρχονται στο μέλλον. Αυτό δεν κάνουμε όλοι; Το ίδιο έκαναν και η Marianne και ο Connell του Normal People, έχοντας μάλιστα να αντιμετωπίσουν ένα έντονο παρελθόν και να προχωρήσουν με αυτό.

Φαίνεται πως η Sally Rooney αφουγκράστηκε την ανάγκη των αναγνωστών και των θεατών για μία νέα ιστορία. Γιατί δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να φανταστούμε ότι και αυτό το βιβλίο δε θα μεταφερθεί στη μικρή οθόνη. Έχοντας τώρα το Συζητήσεις με Φίλους στα τηλεοπτικά σκαριά κι ένα κοινό να ζητά απεγνωσμένα να μάθει τη συνέχεια των Normal People, είναι η κατάλληλη στιγμή για ένα νέο βιβλίο. Δεν ξέρω κατά πόσο είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο, έχουμε όμως μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου να προετοιμαστούμε ψυχολογικά.

Featured Image: irishtimes.com