Ενώ το νέο της βιβλίο ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στα ράφια σε λίγες μόνο ημέρες, η Sally Rooney αναμετράται με τη δημοσιότητα και όλα όσα αυτή επέφερε στη ζωή της. Το περιοδικό Dazed έκανε μία αναζήτηση στις πρόσφατες συνεντεύξεις της συγγραφέα για να καταλήξει στο εξής συμπέρασμα: Η Sally Rooney δεν τα πάει καθόλου καλά με τα φώτα της δημοσιότητας.

Όταν κυκλοφόρησε το Normal People στη μικρή οθόνη, όλοι ήθελαν κάτι από εκείνη

Συνεντεύξεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, εμφανίσεις στην τηλεόραση μέσω Zoom, ήταν τα πιο συνηθισμένα. Άλλοι ήθελαν όμως να τους πει τι απέγιναν η Marianne και ο Connell μετά το τέλος της ιστορίας ή να κυκλοφορήσει αμέσως το επόμενο της βιβλίο -για παρηγοριά. Όπως και να’ χει οι απαιτήσεις αυξήθηκαν, ωστόσο η Sally Rooney προσπάθησε να μείνει η ίδια. Ήταν όμως σχεδόν αδύνατο να σβήσει από τη ζωή και το μυαλό της όλη αυτή τη βαβούρα γύρω από το όνομά της.

Το καλύτερο της υπόθεσης είναι ότι ποτέ δε δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για όσα αντιπαθεί στον κόσμο των media. Σε κάθε της συνέντευξη έκτοτε φροντίζει να αναφέρει πως τόσο ο λογοτεχνικός όσο και ο τηλεοπτικός κόσμος θέλουν να σε “καταπιούν”. Το “best-seller” σημαίνει χρήματα, γι’ αυτό από ένα σημείο και μετά την αντιμετώπιζαν μόνο ως πηγή χρημάτων. Η λογοτεχνική της ταυτότητα κάπου χάθηκε στα πολλά reviews και η ίδια δεν ήθελε καμία ανάμειξη σε αυτό.

Η βασική ηρωίδα του νέου της βιβλίου φαίνεται να βιώνει μία παρόμοια κατάσταση

Η Alice είναι μία διάσημη συγγραφέας που είχε τη χαρά να δει τα βιβλία της να γίνονται best-seller. Απευθείας όμως ξεκίνησαν εις βάρος της οι πιέσεις για το επόμενο. Εκείνη φυσικά ζει με το άγχος και την αγωνία για το αν θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων. Η Sally Rooney φρόντισε να απαρνηθεί “οποιαδήποτε ομοιότητα με την ηρωίδα της”. Μπορεί να έχουν κάποιες κοινές εμπειρίες, δεν πρόκειται όμως για αυτοβιογραφικό κομμάτι. Άλλωστε εκείνη έχει πει πως δεν έχει καμία όρεξη να γράφει για τον εαυτό της και όσα της συμβαίνουν.

Το Beautiful World, Where Are You κυκλοφορεί επίσημα στις 7 Σεπτέμβριου και οι προπαραγγελίες είναι ήδη πολλές.