Για μια σαλάτα 2 ατόμων θα χρειαστείς τα παρακάτω:
- 250 γρ φιλέτο σολομό
- 1 κουταλιά μυρωδικά όπως δενδρολίβανο, θυμάρι, κ.λπ.
- 1 πακέτο σαλάτα ρόκα
- 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κομμάτια
- 2 αυγά βρασμένα καλά
- 6-8 baby πατάτες ψημένες στο φούρνο
- 1 μάτσο βρασμένα σπαράγγια
- μαύρες ελιές
- λεμόνι
- λάδι και ξύδι μπαλσάμικο
Οδηγίες:
- Βάλε το σολομό σε αλουμινόχαρτο, πασπάλισε αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά. Ρίξε λίγο λάδι και βάλε το σε δυνατό φούρνο (χωρίς να κλείσεις το αλουμινόχαρτο) μέχρι να γίνει.
- Ξεφλούδισε τις πατάτες και βάλε τις σ ένα αντικολλητικό χαρτί, με λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ψήσε τις 15-20 λεπτά μέχρι να γίνουν.
- Άπλωσε τα σπαράγγια σ ένα αντικολλητικό χαρτί με λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ψήσε τα για 10-12 μέχρι να μαλακώσουν τα κοτσάνια τους.
- Άφησε όλα τα υλικά να κρυώσουν λίγο.
- Σε μια πιατέλα στρώσε τη ρόκα, On a serving tray, lay out a bed of arugula for the base. Τακτοποίησε και τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος ρίξε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και ξύδι.