Η παρακάτω σαλάτα είναι vegan, ελαφριά και δροσερή. Θα τη φτιάξεις με pesto από αρακά, μαϊντανό, μέντα, κουκουνάρι και λεμόνι. Τέλεια πρόταση για μεσημεριανό.

Tι θα χρειαστείς:

500γρ fusilli pasta 1/2 κούπα κουκουνάρι 2-1/2 κούπες αρακά 1 κούπα φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο 1/4 της κούπας ψιλοκομμένο βασιλικό 2 σκελίδες σκόρδο 1 μεγάλο λεμόνι 1/4 κουταλάκι πιπέρι 1/3 – 1/2 κούπα λάδι

Πως θα το φτιάξεις:

Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στράγγισε και βάλε τα σε ένα μεγάλο μπολ να κρυώσουν. Μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά μπορείς να ροδίσεις σε ένα μικρό τηγάνι το κουκουνάρι. Άφησέ τα να ροδίσουν για 3-4 λεπτά, σε μέτρια θερμοκρασία. Πάρε το ξύσμα από το λεμόνι και κράτησε το για γαρνίρισμα. Κάνε χυμό το υπόλοιπο και κράτησε το για το πέστο.

Για να φτιάξεις το πέστο βάλε σε ένα blender, 1/3 της κούπας από το κουκουνάρι, 1-1/2 της κούπας αρακά, τον μαϊντανό, τη μέντα, το σκόρδο, 2 κουταλιές από τον χυμό λεμόνι, αλάτι και 1/3 της κούπας λάδι. Δούλεψε τα στο blender μέχρι να γίνουν πουρές κι αν κρίνεις πως χρειάζεται πρόσθεσε λίγο λάδι. Δοκίμασε κι αν χρειάζεται πρόσθεσε λίγο λεμόνι. Ρίξε τη σάλτσα στα ζυμαρικά που έχεις στο μπολ.  Πρόσθεσε και τον υπόλοιπο αρακά. Ανακάτεψε και γαρνίρισε με το υπόλοιπο κουκουνάρι, το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό και τη μέντα. Toss Σέρβιρε δροσερή τη σαλάτα και συνδύασε τη με ένα ποτήρι λευκό κρασί.

featured photo: www.kitchentreaty.com