Είναι ελαφριά, νόστιμη και αποτελεί το τέλειο συνοδευτικό για οποιοδήποτε γεύμα. Είναι μία απλή σαλάτα τόσο στα υλικά όσο και στην παρασκευή της αλλά παρά την απλότητα της δεν χάνει σε γεύση.

Extra tip: Αν σου μείνει ποσότητα από αυτή τη σαλάτα, αφαίρεσε τη μοτσαρέλα και μετάτρεψε τη σε μία πεντανόστιμη σάλτσα ντομάτας για τα ζυμαρικά σου.

Θα χρειαστείς:

Για το dressing:

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 κ.γ. ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι

2 κ.γ. ρίγανη ξερή

2 κ.γ. μαϊντανός ξερός

1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι

1/2 κ.γ. αλάτι

1/4 κούπα ξύδι κόκκινου κρασιού

2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

1 κούπα ελαιόλαδο

Για τη σαλάτα:

2 μεγάλες κόκκινες ντομάτες σε φέτες

1 κούπα ντοματίνια σε διάφορα χρώματα κομμένα στη μέση

2 μπάλες μοτσαρέλα

αλατοπίπερο

Μέθοδος:

Σε ένα μίξερ ανακάτεψε όλα τα υλικά για το dressing σου. Αποθήκευσε το στο ψυγείο μέχρι να σερβίρεις.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τις ντομάτες μαζί με τη μισή ποσότητα dressing και άφησε τις να μαριναριστούν για 10 λεπτά. Φύλαξε το υπόλοιπο dressing στο ψυγείο για μελλοντική χρήση. Στη συνέχεια τοποθέτησε από πάνω τη μοτσαρέλα και σέρβιρε.

featured photo: www.whatsgabycooking.com