Αυτή η σαλάτα με φασολάκια και αρακά είναι μία χορταστική, ελαφριά, καλοκαιρινή σαλάτα η οποία θα σε βοηθήσει να βρεις νέους τρόπους να βάλεις τα πράσινα λαχανικά στη διατροφή σου.

Μπορείς να φτιάξεις μεγάλη ποσότητα dressing και να τη διατηρήσεις σε ένα βαζάκι στο ψυγείο σου, ώστε να την έχεις έτοιμη όποτε τη χρειαστείς. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με τα φασολάκια και τον αρακά. Έτσι θα μπορείς να φτιάξεις ένα πλήρες γεύμα μέσα σε λίγα λεπτά.

Θα χρειαστείς:

Για τη σαλάτα:

300 γρ. φασολάκια πράσινα

300 γρ. αρακά

1 μικρό μαρούλι

Για το dressing:

1/2 κούπα ξινόγαλα

1/2 κούπα μαγιονέζα

1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο

1/2 κούπα ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

1 κ.γ. χυμό λεμονιού

1 κ.γ. μουστάρδα dijon

αλατοπίπερο

Μέθοδος:

Μπορείς να επιλέξεις φρέσκα πράσινα φασολάκια που είναι στην εποχή τους. Αν το κάνεις θα πρέπει να κόψεις τις άκρες τους και ίσως να χρειάζεται να αφαιρέσεις και τις ίνες που έχουν στο πλάι. Αν πάλι είναι μικρά και τρυφερά δεν θα χρειαστεί. Αν όμως θες να αποφύγεις τελείως αυτή τη διαδικασία, τότε καλύτερα να επιλέξεις κατεψυγμένα.

Σε νερό που βράζει ρίξε τον αρακά και τα φασολάκια και άφησε τα να βράσουν για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια μετέφερε τα σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό και πάγο ώστε να σταματήσεις το μαγείρεμα τους. Με αυτόν τον τρόπο θα παραμείνουν τραγανά και θα διατηρήσουν το ζωηρό, πράσινο χρώμα τους.

Στη συνέχεια βάλε όλα τα υλικά για το dressing σε ένα μπλέντερ και ανακάτεψε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Πλύνε και κόψε τα φύλλα από το μαρούλι και ανακάτεψε τα με τα υπόλοιπα λαχανικά σου αφού τα σουρώσεις. Στη συνέχεια περιέχυσε το dressing από πάνω και σέρβιρε.

featured photo: www.davidlebovitz.com