Η σαλάτα προφανώς έχει προσαρμοστεί με τα χρόνια, αλλά η συνταγή περιλαμβάνει έναν συνδυασμό θρεπτικών στοιχείων και φυτικών ινών από δημητριακά, κρεμμύδι, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ψιλοκομμένα φιστίκια, θρυμματισμένη φέτα, όσπρια, φρέσκα μυρωδικά, λεμόνι και μπαχαρικά.

Τέλος πάντων, είναι τόσο καλή που η ηθοποιός την έτρωγε κάθε μέρα για 10 χρόνια…

Μπορείς να αλλάξεις το πλιγούρι με κινόα ή καστανό ρύζι κι αυτή η συνταγή σερβίρει 4 γενναιόδωρες μερίδες. Αν σκοπεύεις να τη φτιάξεις από το βράδυ, μην προσθέσεις το αγγούρι ή τα φιστίκια Αιγίνης παρά μόνο πριν είσαι έτοιμ@ να φας.

Τι θα χρειαστείς:

3,5 φλιτζάνια μαγειρεμένο πλιγούρι

2-3 αγγουράκια ψιλοκομμένα

1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό

1/2 φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο

1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης

1 κονσέρβα ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα

Χυμό από 1 λεμόνι

1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι & πιπέρι

1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα

Πώς θα τη φτιάξεις:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και είναι έτοιμη.