Ρύζι, το υλικό που θεωρητικά δεν λείπει από καμία κουζίνα. Μπορείς με αυτό να δημιουργήσεις δεκάδες συνταγές, και οι περισσότερες από αυτές εύκολες και γρήγορες.

Εδώ θα δεις μια αγαπημένη μας συνταγή για ρύζι με κουνουπίδι και κάρυ. Ο ορισμός του comfort food ή όχι;

Υλικά:

  • μισό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 φλιτζάνια κουνουπίδι, κομμένα
  • 2 φλιτζάνια κολοκύθα, κομμένη σε κύβους
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινες φακές
  • 300 γραμμάρια ρύζι για πιλάφι
  • 2 κουταλιές της σούπας κάρυ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά (προαιρετικά)
  • 300 γραμμάρια ντομάτες σε κυβάκια
  • 1 κουτί γάλα καρύδας
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

Βράσε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Τοποθέτησε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ τηγάνι. Μαγείρεψέ τα σε υψηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά. Απόφυγε το υπερβολικό ψήσιμο των λαχανικών. Ανακάτεψε, δοκίμασε και βάλε όσο αλάτι και κάρυ θέλεις. Δώσε του λίγα λεπτά να κρυώσει και να πήξει ελαφρά. Σέρβιρε με ρύζι.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Cheesecake με κεράσια, πάνω σε τραγανή φωλιά από φύλλο κρούστας