Τα τελευταία χρόνια, τα beauty εργαλεία με ροζ χαλαζία (κυρίως) έχουν κατακλείσει τα social media feeds μας, και όχι άδικα, αφού είναι τόσο ευεργετικά όσο και όμορφα. Τα εργαλεία αυτά ενσαρκώνουν τη φιλοσοφία του wellness, παρέχοντας μια μαγική εμπειρία για όλες τις αισθήσεις κατά τη χρήση τους. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν πρωί ή/και βράδυ με την κρέμα, το ορό ή το λάδι που προτιμάς. Επίσης, παρέχουν πληθώρα οφελών στο δέρμα. Συγκεκριμένα, ο ροζ χαλαζίας υποτίθεται ότι βοηθά στη μείωση των ατελειών μειώνοντας τη φλεγμονή στο δέρμα, η οποία συμβάλλει στα σπυράκια και την ακμή. Επίσης, τα gua sha κα τα facerollers βοηθούν στη μείωση του πρηξίματος, ειδικά το πρωί. Όμως, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι τα κυριότερα αποτελέσματα θα τα δεις από τα προϊόντα περιποίησης σου, συνδυαστικά με τα εργαλεία αυτά.

Beauty εργαλεία & σπυράκια

Παράλληλα, χρειάζεται προσοχή στη χρήση τους, καθώς μπορεί να υποκινήσουν σπυράκια. Οποιαδήποτε φυσική πέτρα, συμπεριλαμβανομένου του ροζ χαλαζία, του νεφρίτη και του αμέθυστου που χρησιμοποιούνται σε beauty εργαλεία, μπορεί να είναι πορώδης και να συγκρατεί βακτήρια που προκαλούν σπυράκια. Μάλιστα, οι περισσότερες φυσικές πέτρες είναι πορώδεις σε κάποιο βαθμό. Έτσι, μπορεί να συσσωρευτούν βακτήρια, εάν το εργαλείο δεν καθαρίζεται σωστά. Επίσης, μπορεί τα προϊόντα περιποίησης που εφαρμόζονται σε ένα σημείο του προσώπου να μεταφερθούν, άθελα σου, σε περισσότερα σημεία. Γι’ αυτό, χρειάζεται σχολαστικός καθαρισμός πριν και μετά από κάθε χρήση των εργαλείων αυτών. Αλλά δεν είναι μόνο το ίδιο το εργαλείο που μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητα σπυράκια. Για παράδειγμα, εργαλεία που τρίβουν το δέρμα μπορεί μερικές φορές να προκαλέσουν ερεθισμό, οδηγώντας σε ακμή ή άλλες μορφές ερεθισμού. Αν τα rollers από ροζ χαλαζία ερεθίζουν ή τρίβουν το δέρμα ή σπρώχνουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος πάνω σε έναν πόρο και τον φράζουν, αυτό θα μπορούσε με τη σειρά του να οδηγήσει σε ξεσπάσματα. Αυτό γίνεται ακόμη πιθανότερο ειδικά αν έχεις ακμή ή δέρμα που έχει ήδη φλεγμονή. Σε περίπτωση ξεσπάσματος, λοιπόν, αρχικά σταμάτησε τη χρήση εργαλείων για ένα διάστημα. Στη συνέχεια, εφάρμοσε ένα προϊόν κατά της ακμής τοπικά, για να μειώσεις τη διάρκεια ζωής και τη σοβαρότητα του σπυριού. Μερικά από τα καλύτερα και πιο αποδεδειγμένα συστατικά είναι το σαλικυλικό οξύ, το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου, το θείο και η βιταμίνη Α. Αφού το δέρμα σου επανέλθει, μπορείς να ξεκινήσεις σιγά-σιγά να χρησιμοποιείς τα εργαλεία σου. Φυσικά, η σωστή αποστείρωση τους είναι καίριας σημασίας.

Πώς να διατηρήσεις τα εργαλεία σου καθαρά

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίζεις και να απολυμαίνεις τα εργαλεία περιποίησης της επιδερμίδας είναι ο εξής. Απλά, σκούπισε τα είτε με ένα στεγνό πανί με λίγο οινόπνευμα είτε με ένα απολυμαντικό μαντηλάκι πριν και μετά τη χρήση. Ως έξτρα προφύλαξη, μπορείς να τα βάλεις σε λίγο βραστό νερό για να σκοτώσεις τυχόν βακτήρια. Εναλλακτικά, μπορείς να τα αντικαταστήσεις με εργαλεία από ανοξείδωτο ατσάλι.

Πώς να χρησιμοποιήσεις τα beauty εργαλεία σου με ασφάλεια

Ανεξάρτητα από το εργαλείο που θα προτιμήσεις, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα την επόμενη φορά που θα το χρησιμοποιήσεις:
  1. Πλύνε τα χέρια σου.
  2. Επίλεξε ένα καθαρό εργαλείο και ένα λάδι, ορό ή άλλο προϊόν που θα βοηθήσει το εργαλείο να γλιστρήσει πάνω στο δέρμα σου.
  3. Ξεκίνα τοποθετώντας το εργαλείο στο δέρμα απαλά. Χρησιμοποιώντας ελαφριά πίεση ή μόνο το βάρος του εργαλείου, σύρε το απαλά προς τα πάνω, προς τη γραμμή των μαλλιών και το λαιμό σου.
  4. Όταν τελειώσεις, αφαιρέστε τυχόν περίσσεια προϊόντος ή εφάρμοσε το επόμενο βήμα της ρουτίνας σου.
  5. Καθάρισε το εργαλείο από τυχόν ρύπους, προϊόντα ή υπολείμματα σκουπίζοντας ή πλένοντάς το. Στη συνέχεια, απολύμανε το με λίγο οινόπνευμα ή άλλο απολυμαντικό προϊόν.
  6. Αποθήκευσε το σε καθαρό, στεγνό και ασφαλές μέρος.
Δες παρακάτω τα αγαπημένα μας εργαλεία περιποίησης προσώπου. Sephora Collection – Rose Quartz Gua Sha Tool Skin Gym – Rose Quartz Face Roller Foreo – BEAR Microcurrent Facial Toning Device