Ρολά σφολιάτας με πέστο και προσούτο

Τα παρακάτω ρολά σφολιάτας θα τα κάνεις με σάλτσες πέστο και τυριά. Θα χρειαστείς λίγα και απλά υλικά: μοτσαρέλα, παρμεζάνα, σφολιάτα, prosciutto και δύο σάλτσες πέστο. Είναι τέλεια ιδέα για βράδια με επιτραπέζια ή ταινία και μία πολύ καλή λύση για πάρτυ.

Τι θα χρειαστείς:

2 φύλλα σφολιάτας

1/2 κούπα πέστο

1/2 κούπα πέστο λιαστής ντομάτας

10 φέτες prosciutto

1 1/2 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα

4 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη

φρεκοκομμένα φύλλα βασιλικού

 Πως θα το φτιάξεις:

Ξετύλιξε το φύλλο σφολιάτας σε έναν πάγκο που έχεις ήδη στρώσει διάφανη μεμβράνη. Με έναν πλάστη άνοιξε την λίγο παραπάνω, χωρίς να τη δουλέψεις πολύ. Άπλωσε το πέστο βασιλικού αφήνοντας κενό στις άκρες. Άπλωσε τις φέτες prosciutto στη σειρά και πασπάλισε με τη μισή μοτσαρέλα και τη μισή παρμεζάνα. Κάνε το ίδιο με το δεύτερο φύλλο και το pesto λιαστής ντομάτας.

Ρόλαρε τις σφολιάτες τυλίγοντας τις με τη διάφανη μεμβράνη. Βάλε τις στο ψυγείο για τουλάχιστον τριάντα λεπτά.

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε δύο ρηχά ταψάκια.

Όταν είσαι έτοιμη, βγάλε τις σφολιάτες από το ψυγείο και με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι κόψε ροδέλες περίπου ενός εκατοστού πάχος. Κανονικά θα πρέπει να έχεις περίπου 24 ρολά. Άπλωσε τα ρολά στο ταψί αφήνοντας αρκετό κενό μεταξύ τους. Ψήσε μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους, περίπου είκοσι λεπτά. Την ώρα που θα βγάλεις τα ταψάκια από το φούρνο πασπάλισε με τον βασιλικό, όσο είναι ακόμα ζεστά. Άφησε να κρυώσουν και σέρβιρε.

featured photo: www.wellplated.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.