Χρειάζονται ελάχιστα υλικά για την παρασκευή τους και μετά μόνο ένα ποτήρι ζεστό γάλα για να απολαύσετε ένα ρόφημα ζεστής σοκολάτας. Φτιάξτε μπόλικα και κρατήστε τα για τις γιορτινές συναντήσεις στο σπίτι ή για να τα δωρίσετε στους λάτρεις της σοκολάτας. Τα υλικά για 8 κομμάτια είναι:

– 125 γρ. κουβερτούρα γάλακτος – 125 γρ. κουβερτούρα πικρή – ¼ κούπας κακάο σε σκόνη – ελάχιστο αλάτι – ¼ κούπας ζάχαρη άχνη (προαιρετικά) – ελάχιστη κανέλα ή πιπέρι καγιέν (προαιρετικά, για αυτούς που θέλουν άρωμα στη σοκολάτα τους)

Θα χρειαστείτε, επίσης:

– κουταλάκια ξύλινα μιας χρήσης (σε σουπερμάρκετ ή σε μαγαζιά με είδη πάρτυ) – χαρτάκια για mini-muffins και το αντίστοιχο μεταλλικό σκεύος ή φόρμες σιλικόνης για σοκολατάκια (διαλέξτε ένα μέγεθος στο οποίο θα χωράει άνετα το κουταλάκι)

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το κακάο με το αλάτι, την άχνη ζάχαρη και την κανέλα ή το πιπέρι (αν τα χρησιμοποιήσετε). Κόψτε σε μκρά κομματάκια τις σοκολάτες και λιώστε τις σε μπεν μαρί αποσύροντας από τη φωτιά λίγο πριν λιώσουν όλα τα κομμάτια. Αυτό θα βοηθήσει ώστε να μη ζεσταθεί πολύ η σοκολάτα. Ανακατέψτε καλά εκτός φωτιάς μέχρι να έχετε ένα λείο μίγμα. Προσθέστε το κακάο με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε πολύ καλά. Γεμίστε με ένα κουταλάκι τα χαρτάκια ή τις θήκες για τα σοκολατάκια, στερεώστε ένα ξύλινο κουταλάκι στο κάθε κομμάτι και αφήστε να κρυώσουν τελείως. Μόλις είναι έτοιμα, ξεφορμάρετε, τυλίξτε τα και διατηρήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου. Για το ρόφημα της σοκολάτας ζεστάνετε καλά μια κούπα γάλα, τοποθετήστε το κουταλάκι με τη σοκολάτα, αφήστε για λίγο να λιώσει και ανακατέψτε καλά.

Μαρία Πρασσά (bread&tea)