Αν εξαιρέσεις τη Βενετία και τη Σαντορίνη, εαν δεν υπολογίσεις το Παρίσι και το Εδιμβούργο και αν σκεφτείς ταξίδια με το αυτοκίνητο και αρκετές στάσεις τότε μπορείς να τσεκάρεις τις παρακάτω προτάσεις.

5 road trips στην Ευρωπη

Route Napoléon, Γαλλία Ο ιστορικός δρόμος του Ναπολέοντα, άνοιξε το 1932 και σε οδηγεί κατευθείαν στην εξοχή της Γαλλίας. Ο δρόμος ακολουθεί την πορεία που έκανε ο Ναπολέων από την Elba στην Grenoble το 1815. Θα ξεκινήσεις από τις ακτές του Golfe Juan, θα περάσεις μέσα από τις γαλλικές Άλπεις και θα καταλήξεις στο Παρίσι. Είναι ένα ταξίδι που με το αυτοκίνητο θα σου πάρει μια μέρα. Αναζήτησε τη διαδρομή και βρες που θες να κάνεις τις στάσεις σου.

Amalfi Coast, Ιταλία Από τη Νάπολη μέχρι το Κάπρι υπάρχουν άπειρα σημεία που θες να σταματήσεις για φωτογραφίες. Διανυκτέρευσε στη Νάπολη και κατέληξε να τρως πίτσα στο Κάπρι. Το ταξίδι είναι εύκολο γιατί πρόκειται για έναν μεγάλο παραλιακό δρόμο χωρίς παρακάμψεις. Δοκίμασε το λίγο μετά τον χειμώνα για να απολαύσεις τις πρώτες ανοιξιάτικες μέρες.

Romantic Road, Γερμανία Στο κέντρο της Γερμανίας ποιος θα περίμενε ότι θα έβρισκε μια τέτοια τοποθεσία. Για την ιστορία μάθε ότι είναι ο δρόμος που έμειναν οι οικογένειες των Αμερικανών στρατιωτιών κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Θα ξεκινήσεις από τη Φρανκφούρτη προς το Μόναχο. Θα περάσεις από τα πιο γραφικά χωριά με κάστρα που έχεις δει. Έχε στην διάθεση σου 6-7 μέρες για αυτό το ταξίδι. Κάνε σίγουρα μια στάση στη πόλη Würzburg και ψάξε και για το Neuschwanstein Castle.

Les Corniches, Γαλλία Les Corniches είναι ο πιο γραφικός προορισμός της Γαλλίας. Πρόκειται για τρεις διαφορετικούς δρόμους που οδηγούν στη Γαλλική Ριβιέρα. Ο The Grande Corniche, κατασκευάστηκε από τον Ναπολέων και είναι πλάι στη θάλασσα. Ο δεύτερος δρόμος είναι ο Moyenne Corniche, πιο ήσυχος ώστε να μπορείς να χαζέψεις και λίγο τη θέα. Τέλος, ο Basse Corniche είναι ο δρόμος που θα σε φτάσει στον προορισμό σου. Σιγουρέψου ότι θα σταματήσεις στο Μονακό για μια μέρα.