Πλέον τα dating trends είναι τόσα πολλά που έχουμε χάσει τη μπάλα: ghosting, r-bombing, sneating και blue stalling είναι μερικά που μου έρχονται αμέσως στο μυαλό, αλλά η λίστα είναι πολύ μεγαλύτερη.

Σε αυτά έρχεται να προστεθεί και το roaching, το οποίο έχουμε οπωσδήποτε ζήσει όλοι περισσότερες από μία φορά, αλλά δεν ξέραμε ότι πλέον έχει και δική του ορολογία.

Ας εξηγήσουμε λοιπόν τι σημαίνει το roaching, άλλο ένα dating trend το οποίο δεν ζήτησε σίγουρα κανείς μας.

Το roaching λοιπόν συμβαίνει σύμφωνα με το AskMen, όταν το άτομο με το οποίο βγαίνει μαζί μας, κάνει σεξ και με άλλους παράλληλα, όμως δεν μας το έχει κάνει ξεκάθαρο, ούτε το έχει πει, το κάνει στα κρυφά. Επομένως δεν είναι ότι κάναμε αυτή την απαραίτητη συζήτηση στην αρχή της σχέσης και μας έκανε γνωστό ότι δεν πιστεύει στη μονογαμία. Στη συζήτηση αυτή εάν έγινε προσπάθησε απλά να ξεγλιστρήσει με διάφορες δικαιολογίες ή κατάφερε να την αποφύγει και εντελώς.

Όταν ξαφνικά μαθαίνουμε ότι κάνει σεξ και με άλλους το επιχείρημά του είναι πως “δεν είχε μιλήσει ποτέ για αποκλειστικότητα”. Ναι, έχουμε να πούμε εμείς, αλλά ούτε και για το αντίθετο. Επομένως πέφτουμε θύματα διπλής απάτης: η μία είναι ότι δεν έκανε την πολύ σημαντική συζήτηση περί αποκλειστικότητας και η άλλη είναι ότι το έκανε εσκεμμένα ώστε να μπορεί μετά να χρησιμοποιήσει το επιχείρημα υπέρ του. Αυτό λοιπόν είναι το roaching και ο όρος προέρχεται από την αγγλική λέξη κατσαρίδα, δηλαδή cokroach. O λόγος: Όταν δεις μια κατσαρίδα, δεν είναι ποτέ μόνη της. Κάπου είναι κρυμμένες και πολλές άλλες.

Κάποτε έβγαινα με έναν τύπο ο οποίος μου έκανε roaching απλώς τότε, δεν ήξερα πως το έλεγαν.

Τι έκανε λοιπόν; Δεν μου είχε ξεκαθαρίσει ποτέ αν είμαστε ή αν δεν είμαστε μαζί όσο κι αν προσπαθούσα να κάνω αυτή τη συζήτηση μαζί του μετά από ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα κατά το οποίο βγαίναμε: όταν ήμασταν μαζί συμπεριφερόταν σαν να έχουμε ρομαντική μονογαμική σχέση αλλά μετά εξαφανιζόταν επί μέρες με πρόφαση τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις. Δεν είχε την ειλικρίνεια να μου πει ότι βλέπει κι άλλες γυναίκες από μόνος του, όταν το διαπίστωσα λοιπόν, στην αρχή προσπάθησε να με βγάλει τρελή και όταν είδε ότι δεν έβγαινα, μου είπε ότι “εγώ δεν μίλησα ποτέ για αποκλειστικότητα”. “Ναι αλλά δεν μίλησες και για το αντίθετο” του απάντησα. “Ακριβώς επειδή δεν κάναμε ποτέ αυτή τη συζήτηση” προσπάθησε να βγει κι από πάνω. “Πολύ σωστά, επειδή συνεχώς την απέφευγες” είπα φεύγοντας για πάντα. Μόλις είχα γίνει θύμα του roaching.

Πολλά χρόνια μετά συμβαίνει ακόμα εκεί έξω και έχει όνομα. Τώρα ξέρεις τι πρέπει να συζητήσεις αν δεν γουστάρεις να γεμίσει το σπίτι με κατσαρίδες.