Ο Richard Linklater είναι έτοιμος να σκηνοθετήσει την νέα του ταινιά και η Cate Blanchett έχει πάρει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν. Ο σκηνοθέτης του Boyhood δημιουργεί το ‘Where’d You Go, Bernadette’, βασίζοντας την ιστορία του στο ομώνυμο κωμικό βιβλίο που εκδόθηκε το 2012. Το σενάριο της ταινίας γράφουν οι Holly Gent Palmo και Vincent Palmo Jr, οι οποίοι είχαν συνεργστεί παλαιότερα στην ταινία του Linklater, Me and Orson Welles.

Η ιστορία του ‘Where’d You Go, Bernadette’ είναι η ζωή της αγοραφοβικής γυναίκας, η οποία εξαφανίζεται αμέσως πριν πάει ταξιδέψει με την οικογένειά της στην Ανταρκτική. Η 15χρονη κόρη της, Bee, αποφασίζει πως εκείνη και ο μπαμπάς της πρέπει να την βρουν. Το bestseller της Maria Semple, έχει γραφτεί από την αφηγηματική οπτική της Bee.

Σύμφωνα με το Variety, λέγεται πως ίσως δούμε και την Kristen Wiig δίπλα στον χαρακτήρα της Blanchett.

Η επόμενη ταινία του Linklater όμως, προς το παρόν είναι το Last Flag Flying, στο οποίο πρωταγωνιστούν οι Bryan Cranston, Steve Carell και Laurence Fishburne, και είναι προγραμματισμένο ώστε να βγει στις αίθουσες στα τέλη του 2017.

Αν λοιπόν, θεωρήσουμε πως ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης βγάζει περίπου μια ταινία το χρονο, θα περιμένουμε το Where’d You Go, Bernadette κάπου μέσα στο 2018.