Το relationship status σου στις γιορτές: τι σημαίνει και τι πρέπει να κάνεις

Το relationship status σου στις γιορτές: τι σημαίνει και τι πρέπει να κάνεις

Εναλλακτικά: Πώς να διαχειριστείς τις αδιάκριτες ερωτήσεις αυτές τις γιορτές

Γιορτές Χριστουγέννων: Φαγητά, κεράσματα, gatherings, δώρα, οικογενειακές συναντήσεις μετά από καιρό, ξαδέρφια, θείοι, θείες να σε ρωτάνε για τη ζωή σου... Εεε, σταματήστε να κατέβω.

Καλό θα ήταν να είναι τόσο εύκολο να το αποφύγεις, αλλά δεν. Είναι μέσα στο πακέτο. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι πρέπει να κάθεσαι να ακούς και να νιώθεις αναγκασμένη να απαντάς, ενδεχομένως ό,τι αυτοί θέλουν να ακούσουν. Ανάλογα με τη φάση στην οποία βρίσκεσαι, μπορεί να υπάρξει και εξήγηση, αλλά και η κατάλληλη απάντηση για τους αδιάκριτους.

Αν είσαι Single

Σίγουρα να περιμένεις σχόλια/ερωτήσεις του τύπου «Έχουμε τίποτα καινούργιο;» ή «Ακόμα μόνη;». Από την αρχή της συζήτησης μάλιστα. Η αυθόρμητη σου αντίδραση θα ήταν λογικά: «ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΤΙ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ;!» την ίδια στιγμή που θα απολαμβάνεις ένα ακόμα μελομακάρονο. Καλά θα κάνεις,όμως, να κρατηθείς και απλά να αλλάξεις θέμα συζήτησης. Πες για τη δουλειά σου, για ένα βιβλίο που διάβασες, για ένα ταξίδι που έκανες πρόσφατα. Ξέρεις, ασφαλή θέματα. Αν και αυτό δεν πιάσει, στάσου στο ύψος σου και αποχώρησε όσο πιο ευγενικά μπορείς.

Αν είσαι (φρέσκο) χωρισμένη

Όσο πιο πρόσφατο και όσο πιο αγαπητός ο πρώην, τόσο το χειρότερο. Όχι μόνο θα είναι επίπονο για εσένα, αλλά επιπλέον θα έχεις να αντιμετωπίσεις και τα βλέμματα συγκατάβασης των υπολοίπων. Και θα πρέπει να το γνωστοποιήσεις σε όσους δεν το ξέρουν. Προετοιμάσου κατάλληλα ψυχολογικά και οπλίσου με υπομονή, έχοντας σαν σκοπό να μην αφήσεις κανέναν να σε κάνει να νιώσεις τύψεις ή ενοχές για το τέλος αυτής της σχέσης. Ιδανικά, αν έχεις τη διάθεση, ξεκίνα μια νέα παράδοση στην οικογένεια, πράγμα που θα κάνει τουλάχιστον εσένα να κάνεις μια νέα αρχή.

Αν είσαι σε μια καινούργια σχέση

Μια όμορφη περίοδος η οποία όμως συνοδεύεται από αρκετό άγχος. Θα περάσετε μαζί τις γιορτές; Με την οικογένειά σου ή με τη δική του; Όπως και να έχει θα είναι λίγο άβολο, γιατί οικογένεια με οικογένεια διαφέρει. Καλό είναι να μην έχεις πολλές προσδοκίες και μια κουβέντα μεταξύ σας για τις συνήθειες της κάθε οικογένειας θα σας βγάλει από τη δυσάρεστη θέση να έχετε ανεπιθύμητες εκπλήξεις.

Αν έχεις σχέση αλλά δεν το έχετε επισημοποιήσει ακόμα

Δεν θυμάσαι πόσες φορές έχεις ακούσει τη φράση: «Εσύ πότε θα τακτοποιηθείς;» ή στον πληθυντικό «Εσείς πότε θα παντρευτείτε;» σε σημείο που πλέον το έχεις/έχετε συνηθίσει. Μπορεί να είναι ενοχλητικό, αλλά η οικειότητα αυτή έχει και τα καλά της. Νιώθετε άνετα και οι δύο ανεξαρτήτως σπιτιού και οικογένειας, ξέρετε τι δώρο θα προτιμούσε το κάθε μέλος της οικογένειας και έχετε πράγματα να συζητήσετε με όλους. Σε ό,τι έχει να κάνει με την πίεση για αποκατάσταση μέσω των γνωστών ερωτήσεων, έχε στο μυαλό σου, ότι πίσω από κάθε ερώτηση υπάρχει καλή διάθεση. Άρα δεν έχεις παρά να τη δεχτείς με εξίσου καλή διάθεση, χωρίς να είσαι αναγκασμένη να απαντήσεις . Μείνε ήρεμη και σίγουρη για αυτό που έχετε αποφασίσει με τον σύντροφό σου.

Αν παντρεύτηκες πρόσφατα

Νέες παραδόσεις, ήθη και έθιμα σαν καινούργιο ζευγάρι, αλλά ταυτόχρονα και υιοθέτηση συνηθειών της άλλης οικογένειας. Ανάμεικτα συναισθήματα. Το μυστικό είναι να βρεθεί μια ισορροπία και μέτρο στην προσέγγιση και των δυο οικογενειών. Το βασικό είναι να δείτε τι θέλετε εσείς οι δύο και να διαμορφώσετε έτσι το πρόγραμμά σας ώστε η προτεραιότητά σας να είναι να περάσετε εσείς καλά. Γιατί δεν θα έχετε πολλά Χριστούγεννα σαν φρεσκοπαντρεμένοι.

Δες ακόμα:
Με το ζόρι χαρούμενοι τις γιορτές
Μη συμβιβαστείς μπαίνοντας σε μια μέτρια σχέση
7 τρόποι να σταματήσεις το αλκοόλ χωρίς να νιώθεις outsider

featured image: Ray Mickshaw/FOX
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.