Τα relationship milestones που δεν είναι απαραίτητα στη ζωή σου

Τα υπερτιμημένα «βασικά στάδια» μιας σχέσης που μπορείτε να αγνοήσετε εσύ και ο σύντροφός σου

Τι είναι όλα αυτά τα βασικά στάδια (relationship milestones) που συναντάμε όσο προχωράει η σχέση μας; Γιατί είμαστε αναγκασμένοι να τα γιορτάζουμε; Πόσο σημαντικά είναι; Μήπως χάνουμε το νόημα όταν επικεντρωνόμαστε εκεί; Στο πνεύμα των New Year's Resolutions για το 2020 ας αφήσουμε πίσω τα όσα μη απαραίτητα relationship milestones και να κάνουμε focus στην πραγματική αξία, δηλαδή τις πολύτιμες στιγμές με το αγαπημένο μας πρόσωπο.

Δες ποια είναι αυτά τα "βασικά" στάδια μιας σχέσης που μπορείτε να σκιπάρετε εσύ και ο σύντροφός σου.

Η επέτειος του πρώτου (ή όποιου) μήνα σε σχέση

Αν δεν σου αρέσει αυτή η παράδοση, τότε μη δώσεις καμία σημασία στο πως θα γιορτάσετε τον ένα μήνα που είστε μαζί. Το ότι πλέον υπάρχουν ακόμη και hashtag για τα milestones που αγγίζει το κάθε ζευγάρι στη σχέση του, δεν σημαίνει πως πρέπει και εσύ να ακολουθήσεις αν δεν σε αντιπροσωπεύει. Μπορεί για εσένα να είναι πιο σημαντικό να γιορτάσεις τον ένα χρόνο. Μπορεί και να μην σου αρέσει να γιορτάζεις τις επετείους. Τίποτα δεν είναι υποχρεωτικό.

Η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Από το εστιατόριο, στα λουλούδια μέχρι και τα κόκκινα νύχια, οι τρόποι για να γιορτάσεις τη μέρα του Αγ. Βαλεντίνου είναι πολλοί. Υποτίθεται πως αυτή είναι η μέρα των ερωτευμένων. Όμως αν έχεις καταφέρει να ζεις την κάθε σου μέρα σαν να είναι ημέρα Αγ. Βαλεντίνου τότε στις 14 Φεβρουαρίου δεν έχεις λόγο να βάλεις τα καλά σου και να βγεις για ρομαντικό δείπνο εάν νιώθεις πως αυτό δεν είναι κάτι που θα σε ευχαριστήσει.

Το παραδοσιακό δαχτυλίδι αρραβώνων

Δεν είναι απαραίτητο πως όλες οι γυναίκες έχουν το ίδιο στιλ και το ίδιο γούστο. Έτσι, δεν είναι δεδομένο πως η κάθε γυναίκα επιθυμεί μονόπετρο. Γι' αυτό μην πέσετε στην παγίδα της συγκεκριμένης παράδοσης. Θα βρείτε αυτό που ταιριάζει σε εσένα και εκείνον και θα σας κάνει χαρούμενες στη σκέψη και μόνο πως αντιπροσωπεύει την αιώνια σχέση με τον άνθρωπό σας.

Η μάστιγα του Instagram official

Άλλο κι αυτό! Ανεβάζεις την πρώτη φωτογραφία που είστε μαζί. Like, comments, χαμός. Αλλά τι γίνεται όταν και αν τελειώσει αυτή η σχέση; Αυτή η διαδικασία του να σβήνεις τις φωτογραφίες ίσως καμιά φορά να γίνεται και πιο αγχωτική από τον ίδιο τον χωρισμό. Γι' αυτό αν πιστεύεις πως το να «δημοσιοποιήσεις» στιγμές από τη σχέση σου δεν είναι κάτι που σε κάνει να νιώθεις άνετα τότε μην το κάνεις. Άσε που το αληθινό, δεν έχεις την ανάγκη να το μοιραστείς και με όλον τον κόσμο. Λίγοι και καλοί!

Η συζητήσεις για τους πρώην

Σίγουρα πριν μπείτε στη σχέση που είστε τώρα θα είχατε και κάποια άλλη σχέση. Υπάρχει μία κάποια κοινωνική πίεση να συζητήσεις και να αναλύσεις με το νέο σου σύντροφο τις προηγούμενες σχέσεις σου. Αλλά τι σημασία έχει; Αν υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που εσύ κρίνεις πως θέλεις να μοιραστείς τότε έχει καλώς. Αλλά δεν υπάρχει λόγος να συζητάς πράγματα που δεν θέλεις ή που πιστεύεις πως δεν θα προσφέρουν κάτι στην τωρινή σου σχέση.

Ο παραδοσιακός γάμος

Όλοι φανταζόμαστε τη μέρα του γάμου μας με έναν δικό μας, μοναδικό τρόπο. Το να πας στην εκκλησία με παπά και με κουμπάρο μπορεί να μην είναι για σένα. Μπορεί να ονειρεύεσαι ένα γάμο σε μία παραλία μόνο με τον άντρα σου. Μπορεί να μην θέλεις καν να παντρευτείς. Το σημαντικό είναι το πως νιώθεις για τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου, όχι το πως θα δείξετε την αγάπη σας στον υπόλοιπο κόσμο.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.