Σκέψου όλες εκείνες τις μοναδικές στιγμές που είχες με έναν άνθρωπο, ο οποίος δεν ήταν καν η σχέση σου. Πού ήσασταν και τι κάνατε;

Ίσως ήσασταν κάπου κολλημένοι στην κίνηση, ακούγοντας τραγούδια της δεκαετίας του ’90. Ίσως κάνατε βόλτα στη γειτονιά ή κρατούσατε από ένα ποτήρι κρασί στο ένα χέρι και από μία σοκολάτα στο άλλο. Ίσως κάνατε ένα αυθόρμητο ταξίδι κάπου μακριά.

Ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας. Τα κινητά τηλέφωνα που είχαν το μέγεθος (και το βάρος) ενός τούβλου, πλέον βγαίνουν σε διάφορα χρώματα και μεγέθη. Τα τηλέφωνα και οι εφαρμογές τους έχουν γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς μας, μας παρέχουν ασφάλεια, μας βρίσκουν σύντροφο, μας κρατάνε συντροφιά.

Ας είμαστε ειλικρινείς, δύσκολα θα δούμε κάποιον σε ένα καφέ ή σε ένα εστιατόριο που δεν θα κοιτάει το κινητό του ή δεν θα το έχει στα χέρια του (μπορεί αυτό το άτομο να είμαστε και εμείς οι ίδιοι). Το πρώτο πράγμα που κάνουμε οι περισσότεροι από εμάς μόλις ανοίξουμε τα μάτια μας είναι να τσεκάρουμε το κινητό μας.

Michelle Kim

Αυτά τα ζιζάνια σε μέγεθος τσέπης συνήθως έχουν κατηγορηθεί ότι διαλύουν τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους, όπως επίσης λέγεται ότι κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό στο να χτιστεί μία ουσιαστική σχέση.

Κι αν όμως η τεχνολογία δεν είναι ο εχθρός; Κι αν η σύνδεση με την τεχνολογία θα μπορούσε να μας βοηθήσει να έχουμε καλύτερες σχέσεις με τους αγαπημένους μας; Κι αν, αντί να βλέπουμε παντού εμπόδια, βρούμε μοναδικούς τρόπους να “βοηθήσουμε” τις σχέσεις μας μέσω της τεχνολογίας;

Δεν μιλάω για καρδούλες στο Instagram κάποιου φίλου ή για κάποιο retweet σε έναν παλιό συγκάτοικο μια φορά στο τόσο, αλλά ούτε και για ένα σχόλιο σε μία ξεχασμένη δημοσίευση στο Facebook ενός πρώην.

Ορίστε πέντε εφαρμογές που βοηθάνε στη σχέση μας με τους άλλους, όσο κοντά ή μακριά κι αν είναι:

1. Roadtrippers Trip Planner

Οργάνωσε ένα επικό road trip με φίλους που θα σας μείνει αξέχαστο! Σχεδίασε κάθε στάση, ψάξε καταλύματα, βγάλε φωτογραφίες και δημιουργείστε αναμνήσεις μαζί. Με αυτήν την εφαρμογή μπορείς να οργανώσεις το πιο φανταστικό road trip στο άψε σβήσε.

2. Spotify

Η μουσική έχει την απίστευτη ικανότητα να εκφράζει τις σκέψεις μας και τα συναισθήματά μας, αλλά και να μας θυμίζει παλιές εποχές. Με το Spotify μπορείς να δημιουργήσεις playlists όπου μπορείς να μοιράζεσαι καινούργια και παλιά τραγούδια με τους φίλους σου. Οποιοδήποτε κομμάτι κι αν ακούς, μπορείς να το μοιραστείς στη στιγμή με τους αγαπημένους σου!

3. Pinterest

Αυτή η εφαρμογή είναι μία από τις αγαπημένες μου. Στο λεπτό, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν συλλογικούς πίνακες με τους φίλους τους. Έτσι κι εσύ μπορείς να οργανώσεις το επόμενο ταξίδι. Μπορείς επίσης να μοιράζεσαι συνταγές, DIY, ταξιδιωτικούς προορισμούς και outfits με ένα μόνο click.

4. Map My Run

Με αυτήν την εφαρμογή μπορείς να γυμνάζεσαι μαζί με τους αγαπημένους σου, ακόμα κι αν είστε χιλιόμετρα μακριά. Το Map My Run σου επιτρέπει να δεις και να συγκρίνεις διαδρομές με φίλους αλλά και με ξένους. Προκάλεσε κάποιον, λοιπόν, ή δημιούργησε ένα group που μετράει τα βήματα… Γιατί λίγη ευγενής άμυλα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

5. Paperless Post

Στέλνεις ευχετήριες κάρτες στους αγαπημένους σου; Σκοπεύεις να οργανώσεις ένα reunion; Η εφαρμογή για κάρτες και οργάνωση event, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. Διάλεξε μία από τις διάφορες κάρτες και προσκλήσεις, πρόσθεσε τα στοιχεία που θέλεις και είναι έτοιμες να τις στείλεις σε φίλους και συγγενείς μέσω mail. Με το υπέροχο design του και με το πόσο εύκολο είναι στη χρήση -είναι ο καλύτερος βοηθός για τα πάρτι!

Μετάφραση: Εύα Τόλιου Πηγή: Darling Mag
featured image: Unsplash|rawpixel