Τα τελευταία δύο χρόνια, υπήρξε πολλή κουβέντα γύρω από τα ραντεβού και τα red flags – γνωστά και ως τα διακριτικά προειδοποιητικά σημάδια για κάποιον.

Και τώρα, χάρη στη δημιουργία του “red flag trend”, το θέμα των red flags είναι πιο δημοφιλές από ποτέ.

To “red flag trend” κυριαρχεί κυρίως στο twitter, με τους χρήστες να μοιράζονται τα δικά τους προειδοποιητικά σημάδια συνοδευόμενα από το emoji με την κόκκινη σημαία για να επισημάνουν συμπεριφορές που πιστεύουν ότι είναι ανησυχητικές ή επιβλαβείς.

Το Twitter αναφέρει αύξηση 616% στη χρήση του emoji της κόκκινης σημαίας στο Ηνωμένο Βασίλειο μόνο την περασμένη εβδομάδα.

Όπως αναφέρουν οι χρήστες, το καλό με αυτό το trend είναι πως μπορεί κάποιος να ταυτιστεί με κάποια εμπειρία και να αντιληφθεί τι ακριβώς μπορεί θεωρηθεί ως red flag σε μία σχέση (ή ακόμα και στον εργασιακό χώρο).

Το θέμα με τα red flags είναι πως μπορεί συχνά να είναι δύσκολα να τα εντοπίσεις. Και το trend στοχεύει ακριβώς σε αυτό. Στην κατανόηση δυνητικά επικίνδυνων συμπεριφορών.

Μέχρι στιγμής τα πιο δημοφιλή red flags στο twitter είναι τα παρακάτω και πάντα συνοδεύονται από τη χαρακτηριστική κόκκινη σημαία.

Και κάποια red flags τα οποία πρέπει να προσέχεις στο σχολείο ή τη δουλειά.