Μετά από το breadcrumbing ή ghosting, τα καμένα pancakes και όλα τα άλλα ονόματα που δώσαμε σε καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε στις σχέσεις μας, σήμερα μιλάμε για άλλο ένα. Το «rebound relationship».

Ένα άτομο μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι σε rebound εάν εμπλακεί σε μια σχέση πριν ακόμα τελειώσει η προηγούμενη (η οποία όμως θα τελειώσει σύντομα). Σε μερικές περιπτώσεις rebound μπορούμε να θεωρήσουμε και την αμέσως επόμενη σχέση μετά από ένα χωρισμό, η οποία όμως είναι πολύ πρόσφατη. Rebound είναι το αναπήδημα (σε ελεύθερη μετάφραση πάντα!) από τη μια σχέση στην άλλη, οπότε υπολόγισε ποια κατάσταση μπορεί να περιγράφει!

Και για να καταλάβουμε καλύτερα αυτή την κατάσταση ας δούμε ποια είναι τα 8 σημάδια που την προμηνύουν:

Ψάχνεις εναγωνίως: Ο πρώην σου σε παράτησε κι εσύ βρίσκεις τον παλιό σου εαυτό ψάχνοντας τον επόμενο που θα σου δώσει σημασία. Αυτό δεν είναι καθόλου καλό! Γιατί σημαίνει ότι θα βγεις με τον οποιοδήποτε όχι γιατί σ’ αρέσει αλλά γιατί έχεις την ανάγκη να είσαι με κάποιον. Ναι, είναι δύσκολο να σπάσεις τις παλιές σου συνήθειες και να μην έχεις κάποιον μαζί σου 24/7 αλλά τώρα είναι που πρέπει να αφιερώσεις χρόνο ώστε να βρεις τον εαυτό σου και το σωστό άτομο.

2 Γρήγορα και εύκολα: Μερικές φορές λέμε ότι είναι κεραυνοβόλος έρωτας. Όχι όμως όταν είναι 15 φορές μέσα στον ένα μήνα που είσαι μόνη σου! Η δίψα σου για μια νέα σχέση σε κάνει να αισθάνεσαι έτσι και να φέρεσαι επιπόλαια, όχι το συναίσθημα! Δρας γρήγορα και εύκολα. Για σκέψου το καλύτερα. 3 Ο πρώην είναι το κύριο θέμα κάθε συζήτησης: Θες να φαίνεται ότι είσαι προσηλωμένη 100% στον νέο σου έρωτα. Στην πραγματικότητα όμως δεν είσαι, αφού με κάθε ευκαιρία σκέφτεσαι και αναφέρεις τον πρώην σου. Ναι, ακόμα κι αν το παίζεις ότι δεν έχεις αισθήματα γι’ αυτόν. Σε κάθε συζήτηση τσουπ λες το όνομα του και μάντεψε; Δεν είναι τυχαίο! Είσαι ακόμα εκεί! Προσπάθησε να το αποφύγεις! 4 Σύγκριση: Ναι του πρώην με τον νυν! Αν θες τη γνώμη μου είναι μεγάλο λάθος. Οκ, μέχρι ενός σημείου είναι λογικό και ανθρώπινο αλλά καλό θα ήταν να το σταματήσεις. Ο καθένας είναι διαφορετικός και μοναδικός. Δεν αξίζει στον νυν να του το κάνεις αυτό αλλά ούτε και στον εαυτό σου (για τον πρώην ούτε λόγος!) 5 Μα του μοιάζει πολύ!: Και έρχεται η στιγμή που τα βλέπεις όλα ίδια. Ο τρόπος που μιλάνε, που κοιτάνε και αυτά που λένε. Ναι, για τον πρώην και τον νυν λέμε ξανά! Οκ, μερικές από εμάς έχουμε τον «τύπο» μας, ένα συγκεκριμένο στυλ άντρα που μας αρέσει. Είναι ψηλός, ξανθός και κούκλος. Ίσως και ο καινούργιος σου να είναι μια απ’ τα ίδια αλλά μη μου πεις ότι βρήκες ΠΑΛΙ κάποιον με απίστευτο χιούμορ και εμμονή με το Star Wars! #not 6 Not a serious project: Εμ ξεχάσαμε να πούμε ότι το rebound relationship συνήθως δεν είναι και για πολύ σοβαρά πράγματα. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό! Ας πούμε απλά ότι ο τύπος που βγαίνεις δε θέλει γάμους, παιδία, σκυλιά κτλ κτλ… σε περίπτωση που θες εσύ! 7 Τυχαία συνάντηση: Ζεις με την ελπίδα ότι κάπου εκεί έξω, τυχαία πάντα θα συναντήσεις τον πρώην σου ενώ είσαι με το νέο σου αγόρι. Και αυτός θα εκνευριστεί, θα μετανιώσει, θα ζηλέψει και θα σε θέλει πίσω. Εχμμ δυσκολάκι. Και για να σε επαναφέρω στην πραγματικότητα δεν μας απασχολεί ο πρώην ΑΛΛΑ Ο ΝΥΝ!!! Ίσως είσαι για λάθους λόγους σε νέα σχέση. Σκέψου λίγο τον αθώο άνθρωπο που έχεις στο πλάι σου. 8 Προσοχή παρακαλώ: Μετά το τέλος της προηγούμενης σου σχέσης κατάλαβες ότι αυτός δε σου έδινε την απαραίτητη σημασία που έπρεπε και την προσοχή που άξιζες. Έτσι για τους παραπάνω λόγους τώρα είσαι σε μια σχέση που έχεις την προσοχή που σου έλειπε. Είσαι το επίκεντρο της προσοχής και το απολαμβάνεις. Μόνο που αυτό είναι ο πλέον ακατάλληλος λόγος που έκανες σχέση! Αυτό σίγουρα είναι ένα σημάδι rebound relationship. 9