Το κακό με τα reboot έχει παραγίνει και μπορούμε πλέον να το παραδεχτούμε. Το πρώτο σοβαρό πλήγμα ήταν αυτό του Gossip Girl, που ωστόσο ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων. Τώρα, όμως, σύσσωμο το Twitter και όλοι οι φανς πιστεύουν ότι η περίπτωση των Rebelde Way δεν θα είναι παρόμοια.

Πριν από μερικές ημέρες το Netflix κυκλοφόρησε το πρώτο teaser για το reboot Rebelde

H αρχική αντίδραση και σκέψη όλων ήταν αυτή της νοσταλγίας. Η σειρά που έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στις αρχές των ’00, θα ξαναέρθει στις οθόνες μας. Ωστόσο, η πρώτη χαρακτηριστική αλλαγή που έγινε είναι αυτή της εμφάνισης των ηρώων. Οι πρωταγωνιστές του νέου Rebelde στο teaser μοιάζουν περισσότερο με νέους ήρωες της σειράς Elite, παρά με τους Rebelde Way που ξέραμε. Οι στολές αντικατέστησαν τις iconic εμφανίσεις και μόνο ένα πράγμα φαίνεται να παραμένει ίδιο σε αυτή την περίπτωση: η μουσική. Ήδη από την πρώτη γεύση που πήραμε, το καστ της νέας σειράς τραγουδά το χαρακτηριστικό κομμάτι των Rebelde στους διαδρόμους του σχολείου.

Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν θα επιστρέψει κάποια γνωστή φυσιογνωμία

Ξέρουμε φυσικά πως οι τότε ηθοποιοί έχουν μεγαλώσει αρκετά για να μπορέσουν να υποδυθούν τους 17χρονους μαθητές. Μένει μόνο να δούμε αν θα επιστρέψουν με κάποια cameo εμφάνιση σε κάποιον άλλο ρόλο απλά για να τρελάνουν το κοινό. Σε αυτό το σημείο αξίζει να θυμηθούμε ότι η original σειρά έπαιζε από το 2004 έως το 2006 και κυκλοφόρησε συνολικά περίπου 440 επεισόδια. Μέσα σε αυτά είδαμε φιλίες και σχέσεις να χτίζονται και να γκρεμίζονται, οικογένειες να διαλύονται και να φτιάχνονται από την αρχή και πολλά άλλα. Εν ολίγοις, το drama δεν έλειψε ποτέ από τους Rebelde.

Ίσως αυτή είναι η ευκαιρία για περισσότερη συμπεριληπτικότητα

Aυτή τη φορά ίσως δούμε περισσότερους ομοφυλόφιλους χαρακτήρες, ομόφυλες σχέσεις και λιγότερο σεξισμό. Σίγουρα μία σειρά που κυκλοφόρησε στις αρχές της χιλιετίας δεν θα μπορούσε να τα κάνει όλα αυτά σωστά. Σήμερα, όμως, υπάρχει η γνώση, η κατανόηση και η ελευθερία να θέσουμε κάποιες σωστές βάσεις. Το αποτέλεσμα θα φανεί τον Μάρτιο του 2022, όταν θα κάνει πρεμιέρα το reboot των Rebelde.