Το ανθρώπινο εμπόριο είναι ένα μεγάλο πλήγμα της σημερινής εποχής. Δεν μπορούμε να κλείνουμε πλέον τα μάτια μας ενώ παραβιάζεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν προσπάθειες αντίδρασης σε κάθε μορφή παραβίασης, όπως την καταναγκαστική εργασία και τη διακίνηση των παιδιών. Στο πλαίσιο αυτής της ανάγκης, το κίνημα Fashion Revolution Greece παρουσιάζει το φεστιβάλ Raise You Voice.

Το Raise Your Voice

Αυτή την Κυριακή, στις 18 του μήνα στους χώρους της Τεχνόπολης στο Γκάζι διοργανώνεται μία μεγάλη προσπάθεια. Με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωσή μας γύρω από το φλέγον ζήτημα του ανθρώπινου εμπορίου. Εκεί δημιουργοί, καλλιτέχνες και επιστήμονες από όλη την Ελλάδα θα συναντηθούν μαζί με πρόσφυγες chef, σχεδιαστές, craftsmen, μουσικούς, χορευτές, ζωγράφους, αθλητές, techies και επιχειρηματίες. Θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στην προσπάθειά τους να περάσουν το μήνυμά τους ενάντια στο εμπόριο των ανθρώπων μέσα από πλήθος δράσεων.

Δράσεις

Την ημέρα του φεστιβάλ θα λάβουν χώρα Έκθεση Τέχνης, Pop up Market Ηθικού Εμπορίου, Έκθεση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων της πρώτης Γραμμής, Συνέδριο Διεθνών Ομιλητών, Παιδικά Εργαστήρια- KIDs Corner. Βιωματικά Εργαστήρια Ενηλίκων από Διεθνείς Οργανισμούς, Upcycle Point όπου θα δημιουργούνται νέα προϊόντα από φύρα. Έκθεση Κουστουμιών γνωστών Σχεδιαστών, Swap Bazaar, Performers Corner με Street Dance Shows , Live Music Performances & DJ sets, Skate Park, Γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5, Film room με προβολή ταινιών όλη μέρα, Ethnic & Vegan Food Halls.

Όλες οι δράσεις έχουν δωρεάν ελεύθερη είσοδο για όλους. Θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί και θα διαρκέσουν μέχρι τις 11 το βράδυ. Το φεστιβάλ κορυφώνεται με την Τελετή Απονομής Βραβείων Διαγωνισμού Καλλιτεχνών και Social Disruptors στις 18:00.

Τέλος στο εμπόριο ανθρώπων

Μας προσκαλούν να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια μαζί με τον ηθοποιό Αλέξη Γεωργούλη, τον David Kilgour -nominated με Βραβείο Nobel. Επίσης, με τον σχεδιαστή Βασίλη Ζούλια, το Δημήτρη Στρέπκο, τη Ιωάννα Κουρμπέλα. Επιπλέον, 18 οργανώσεις της πρώτης γραμμής στη μάχη κατά του ανθρώπινου εμπορίου και της προσφυγικής κρίσης όπως η ΔΙΟΤΙΜΑ, η ActionAid, η Α21 και χιλιάδες κόσμου σε μια γιορτή κοινωνικής ένταξης που λέει ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Το φεστιβάλ γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και τον Αντιδήμαρχο Μεταναστών και Προσφύγων. Σε συνεργασία, με την Υπουργό Εργασίας, την Αμερικάνικη Πρεσβεία, τον Εθνικό Εισηγητή για το Human Trafficking Υπουργείο Εξωτερικών, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.


featured image: facebook.com/FashionRevolutionGreece