Όλες ξέρουμε ότι η βροχή και η υγρασία δεν είναι οι καλύτεροι μας φίλοι όταν έχουμε μόλις λούσει και χτενίσει τα μαλλιά μας. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα τον χειμώνα, όταν έχουμε κάτσει με τις ώρες να τα ισιώσουμε και αυτά χαλάνε στο δευτερόλεπτο. Αυτά όμως μέχρι χθες γιατί τώρα βρήκαμε τον τρόπο να διατηρήσουμε το styling στα μαλλιά μας, ανεξαρτήτως του καιρού και της υγρασίας.

Για αρχή, σε συμβουλεύουμε να διατηρείς τα μαλλιά σου ενυδατωμένα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Στη συνέχεια, θα πρέπει να επιλέγεις τα σωστά προϊόντα, τα οποία μπορούν να μειώσουν την υγρασία της τρίχας μέχρι και 72 ώρες.

Βασικές συμβουλές:

  1. Μην αγγίζεις συνέχεια τα μαλλιά σου.
  2. Να βγαίνεις έξω μόνο εάν τα μαλλιά σου είναι 100% στεγνά.
  3. Μην βγαίνεις έξω μόλις τα έχεις στεγνώσει.
  4. Χρησιμοποίησε λίγο λάδι στις άκρες των μαλλιών σου.
  5. Μην τα χτενίζεις συνεχώς.
  6. Πιάσε ελαφρά τα μαλλιά πάνω. Δοκίμασε ένα εύκολο topknot ή πλεξούδες.

Σε περίπτωση που τα μαλλιά σου φριζάρουν και πρέπει οπωσδήποτε να βγεις έξω στην βροχή, μπορείς να δοκιμάσεις κάποιο από τα παρακάτω hairstyle. Είναι εύκολα και το μόνο που χρειάζονται είναι λίγα λεπτά από τον χρόνο σου.

Halfup bun: Είναι τάση και κάτι μας λέει ότι θα εξακολουθήσουμε να τη βλέπουμε για αρκετό καιρό. Απλά πιάσε έναν μικρό κότσο στα μαλλιά σου και άσε τα υπόλοιπα κάτω.

half-bun-street-style-messy-custom

Επιμελώς ατημέλητα: Πιάσε τα μαλλιά σου έναν ελαφρύ κότσο χαμηλά. Χρησιμοποίησε το λαστιχάκι σπιράλ που επικρατεί στο street style.

Photo: © Diego Anciano / @collagevintage2
Photo: © Diego Anciano / @collagevintage2

Αλογοουρά με κορδέλα: Όχι μόνο θα δώσει έναν πιο σοφιστικέ αέρα στην εμφάνιση σου, αλλά χρειάζεσαι μόνο δύο λεπτά για να τα πιάσεις. Προτίμησε να την κάνεις χαμηλά.

Photo: pinterest.com
Photo: pinterest.com

Πλεξούδες boxer: Το καλό με αυτό το hairstyle είναι ότι όταν αφήσεις τα μαλλιά σου κάτω, θα έχεις τέλειες κυματιστές μπούκλες.

Photo: © Jonathan Paciullo / Frenchy Style
Photo: © Jonathan Paciullo / Frenchy Style
Featured photo: vogue.es