Τόσο στην τηλεόραση όσο και στον κινηματογράφο, μπορεί κανείς να βρει αμέτρητες μεταφορές της συγκεκριμένης ιστορίας μέσα στις δεκαετίες που πέρασαν. Ποιος να το περίμενε ότι τόσα χρόνια αργότερα, θα βλέπαμε μία ισπανική και σύγχρονη μεταφορά του αγαπημένο έργου μέσα από τη νέα ταινία Rainbow.

Στο Rainbow ακολουθούμε τις περιπέτειες της Dora

H Dora είναι μία έφηβη με πολύ ταλέντο στη μουσική και τον χορό. Παράλληλα, όμως, έχει μέσα της και μία αστείρευτη ενέργεια που της είναι δύσκολο να ελέγξει. Την ημέρα των γενεθλίων της, η ίδια τσακώνεται πολύ με τον πατέρα και αποφασίζει να φύγει από το σπίτι της μαζί με τον σκύλο της, τον Toto. Στόχος της είναι να μπορέσει να εντοπίσει την μητέρα της, την οποία δεν γνώρισε ποτέ.

Σε αυτή την περιπέτεια συναντά πολλούς νέους φίλους και τη συντροφεύουν πολύ αγαπημένα πρόσωπα. Παράλληλα, όμως έχει να αντιμετωπίσει και ορισμένους εχθρούς που έχουν στόχο να την εμποδίσουν από το να φτάσει στο στόχο της και από το να μάθει περισσότερα για το παρελθόν της. Οι δυνάμεις και η μαγεία όμως που κρύβει μέσα της τη βοηθούν να φτάσει στο τέλος αυτής της περιπέτειας, εκεί που ξεκινά μία νέα.

Μία ιστορία που γράφτηκε στη διάρκεια της καραντίνας

Ο Paco Leon, συγγραφέας και σκηνοθέτης της ιστορίας, στην αρχή φοβόταν για αυτή τη ιδέα, καθώς πρόκειται για ένα εγχείρημα πολύ μεγαλύτερο από όσα έχει κάνει έως σήμερα. Ο ίδιος όμως βρήκε ανθρώπους που πίστεψαν σε αυτή την ιστορία και θέλησαν να συνεργαστούν μαζί του. Έτσι, συγκεντρώνοντας ένα καστ από νέα ταλέντα και γνώριμα, αγαπημένα ονόματα, έφτιαξε μία σύγχρονη ιστορία για να συστήσει στους νέους τον Υπέροχο Μάγο του Οζ.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στο Netflix στις 30 Σεπτεμβρίου.