Το κολλαγόνο αποτελεί μία από τις ινώδεις πρωτεΐνες και υπάρχει σε αφθονία στον οργανισμό μας. Συμμετέχει σε ποικίλες διεργασίες, παίζει σημαντικό ρόλο για τη σωστή λειτουργία πολλών συστημάτων και αποτελεί βασικό δομικό υλικό των ιστών συμβάλλοντας στην ελαστικότητα τους.

Πώς όμως μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το κολλαγόνο; Στην εφαρμογή ηχητικών κυμάτων της τεχνολογίας RF, η οποία δρα στη βαθύτερη στιβάδα του ιστού, τα ηχητικά κύματα ξυπνούν τους ινοβλάστες και προάγουν τη νεοκολλαγονογέννεση, προκαλώντας συγχρόνως σύσφιξη και αναζωογόνηση. Έρευνες δείχνουν ότι η διατήρηση υψηλής θερμοκρασίας, για πάνω από 3 λεπτά αναγκάζει το σώμα να απελευθερώσει πρωτεΐνες θερμικού σοκ. Αυτές οι πρωτεΐνες διεγείρουν το σώμα να δημιουργήσει νέες ίνες κολλαγόνου και προσφέρουν αίσθηση ευφορίας κατά τη διάρκεια της εφαρμογής. Οι υπέρηχοι παράγουν θερμική, μηχανική και χημική ενέργεια κι έτσι τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν διέγερση της κυκλοφορίας αίματος και λέμφου, ενεργοποίηση του μεταβολισμού, εσωτερικό μασάζ των ιστών, βελτίωση της επιδερμίδας, αύξηση της ελαστικότητας, επιτάχυνση της τροφοδοσίας των ιστών, επίδραση στον συνδετικό ιστό και αναζωογόνηση του δέρματος μέσω της χημικής αντίδρασης στη φάση του κολλαγόνου.

“Το αποτέλεσμα της ενεργοποίησης κολλαγόνου είναι η σφριγηλή και υγιής όψη της επιδερμίδας. Καθώς μεγαλώνουμε η παραγωγή του κολλαγόνου μειώνεται οπότε και χρειάζεται βοήθεια από μας ώστε να ενεργοποιήσουμε την παραγωγή του και συνεπώς να προσφέρουμε στο δέρμα μας υγιή όψη.” εξηγεί η Πέννυ Πλαταρά του Vita Plus Γλυφάδας.

Με ραδιοσυχνότητες RF ή διαδερμική διέγερση κολλαγόνου

Η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες αντιμετωπίζει τη χαλάρωση του δέρματος, καθώς συνεργάζεται με το φυσικό κολλαγόνο του οργανισμού. Η ειδική κεφαλή που έρχεται σε επαφή με το δέρμα απελευθερώνει θερμική ενέργεια με συγκεκριμένη συχνότητα στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος εκεί που υπάρχουν οι ίνες του κολλαγόνου, ανεβάζει τη θερμοκρασία με αποτέλεσμα την άμεση σύσπασή τους και την άμεση παραγωγή κολλαγόνου

Τα βήματα περιλαμβάνουν: 1. καθαρισμός της επιδερμίδας, 2. εφαρμογή ειδικού τζέλ ώστε να επιτευχθεί αγωγιμότητα, εφαρμογή της κεφαλής των ραδιοσυχνοτήτων στο πρόσωπο με συγκεκριμένες κινήσεις και συνεχής θερμομέτρησης, εφαρμογή μάσκας προσώπου κατάλληλης για τον συγκεκριμένο τύπο δέρματος.

Η θεραπεία είναι ιδανικό να εφαρμόζεται μία φορά την εβδομάδα είναι ιδανικό! Συνήθως προτείνεται ένας κύκλος θεραπειών διάρκειας 6 εβδομάδων, ώστε να δώσουμε χρόνο στο δέρμα να επιτύχει μαζί με τη θεραπεία το ιδανικό αποτέλεσμα.

Με υπέρηχο

Ο υπέρηχος βοηθά με την ενεργοποίηση του μεταβολισμού των κυττάρων, με τη διευκόλυνση διείσδυσης δραστικών ουσιών που επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε ανάλογα το κάθε δέρμα και τις ανάγκες του, τη βελτίωση της μικροκυκλοφορίας καθώς και την αυξημένη διαπερατότητα των δερματικών ιστών.

Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες (ενήλικες) και αλλάζει μόνο ο αριθμός των θεραπειών ή των πρωτοκόλλων των προϊόντων

Μπορεί κανείς να συνδυάσει τις θεραπείες μαζί, σε μία συνεδρία;

Φυσικά. Και προτείνουμε πάντα συνδυασμό των θεραπειών καθώς το βέλτιστο αποτέλεσμα έρχεται με συνεργασία μεθόδων.

Πώς μπορεί να ενισχύσει κανείς την επιδερμίδα του ανάμεσα στις θεραπείες;

Προτείνονται πάντα κατάλληλα προϊόντα που θα ενισχύσουν, χωρίς όμως να είναι δεσμευτικό.

Γενικότερα όμως καθώς μπαίνουμε στη διαδικασία επαγγελματικής φροντίδας του δέρματος εκπαιδευόμαστε γενικότερα συζητώντας με τους ειδικούς και μαθαίνοντας να υιοθετούμε συνολικά καλές συνήθειες, όπως καλή διατροφή, ενυδάτωση κ.λπ.