Τέσσερα κορίτσια, η 14χρονη Lucia, η αδελφή της η 10χρονη Mila, η ξαδέρφη τους η 13χρονη Eloise και η εδώ και καιρό φίλη τους η 16χρονη Bela, ασιατικής καταγωγής, έγραψαν το κομμάτι «Racist, Sexist Boy» το οποίο και ερμήνευσαν στη δημοτική βιβλιοθήκη Cypress Park Branch Los Angeles Public Library.

Ήταν μια όσο πρέπει οργισμένη τοποθέτηση για το θέμα του ρατσισμού και το περιοδικό Rolling Stone μίλησε μαζί τους –μετά το σχολείο- για τον punk ύμνο τους. «Όταν αρχίσαμε να γράφουμε μουσική, το punk ήταν απλά ένα δεδομένο γιατί θέλαμε να γράφουμε ό,τι νιώθαμε» είπε η Lucia. «Αυτό που νιώθαμε βγήκε κάπως έτσι.»

«Δεν είναι το ότι επιλέξαμε το punk ως μουσικό είδος» παρεμβλήθηκε η Mila. «Αλλά ούτε ήταν το ότι δυσκολευτήκαμε να διαλέξουμε το punk ως το δικό μας μουσικό είδος. Το punk μας έδινε τρόπο να γράφουμε ό,τι θέλαμε να γράψουμε» διευκρίνισε η μεγαλύτερη αδερφή της.

Όσον αφορά το πώς γεννήθηκε αυτό το κομμάτι, την απάντηση έδωσε η Mila:

«Αυτό το αγόρι απ’ το σχολείο μού είπε ότι ο μπαμπάς του τού είπε να αποφεύγει τους Κινέζους. Και του είπα ότι είμαι Κινέζα. Και απομακρύνθηκε. Στην αρχή, κάπως μπερδεύτηκα και δεν ήξερα πώς να αντιδράσω. Αλλά μετά, αφότου το κουβέντιασα με τα άλλα μέλη της μπάντας και με την οικογένειά μου, κατάλαβα πόσο αρρωστημένο ήταν».

Xρονικά η δημιουργία του κομματιού τοποθετείται κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τις αμερικανικές προεδρικές του 2020. Η Mila και η Eloise, μετά από πέντε ώρες στο Zoom, έγραψαν το τραγούδι ως αντίδραση σε αυτό που είχε συμβεί.

«Στ’ αλήθεια, είναι παλιοκατάσταση το ό,τι ο ρατσισμός είναι κάτι που απλά υπάρχει, το ότι ζούμε σ’ αυτό το κανονιστικό πλαίσιο της κοινωνίας των Λευκών» υπογραμμίζει η Eloise. Ο Πρόεδρος Τrump αποτελεί πλέον παρελθόν από το Λευκό Οίκο και το Biden έχει γεννήσει ξανά την αντιρατσιστική ελπίδα σκεφτόμαστε ανεβάζοντας τον ήχο στο «Racist, Sexist Boy» το οποίο αφού έκανε τεράστια επιτυχία στο You Tube, χάρισε στα 4 κορίτσια και ένα συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρία Epitaph Records.